Mandat de arestare pe numele bunicului lui Eitan, copilul care a supraviețuit accidentului de telecabină din Italia

Mandat de arestare pe numele bunicului lui Eitan, copilul care a supraviețuit accidentului de telecabină din Italia
Shmuel Peleg - bunicul lui Eitan / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10/11/2021, 15:50

Italia a emis mandat de arestare pe numele bunicului lui Eitan, copilul care a supraviețuit accidentului de telecabină din Stresa.

Astfel, magistrații italieni au emis un mandat internațional de arestare pe numele bărbatului, acesta fiind acuzat de răpire, scrie Reuters.

În timp ce îl vizita pe copil (septembrie), Shmuel Peleg, bunicul lui Eitan, l-a luat pe copil și l-a adus înapoi în Israel, însă fără fără acordul mătușii paternale în grija căruia a fost încredințat de către autoritățile italiene.

Băiatul, Eitan Biran, se mutase la mătușa sa, Aya Biran, după ce părinții săi, fratele mai mic și alte 11 persoane au murit în accidentul de telecabină din nordul Italiei.

Mandatul de arestare îl vizează pe Peleg, precum și pe Gabriel Abutbul Alon, care l-ar fi ajutat cu planul, se arată în comunicat.

Magistrații din Pavia au cerut ca aceștia să fie extrădați în Italia după ce sunt arestați. Fosta soție a lui Peleg, Esther Athen Cohen, este și ea investigată.

Peleg și Alon l-ar fi dus pe copil cu mașina până în Elveția de unde au închiriat un avion privat până la Tel Aviv, plătind aproape 50.000 de dolari pentru zbor.

Un număr de 14 persoane au murit în cumplitul accident care s-a produs în stațiunea balneară Stresa, din regiunea Piemont.