Imagini cu momentul în care telecabina din Italia în care erau 15 turiști se prăbușește (VIDEO)

Imagini cu momentul în care telecabina din Italia în care erau 15 turiști se prăbușește (VIDEO)
FOto: Captură YouTube - BlitzTv
Publicat: 17/06/2021, 13:27
Actualizat: 18/06/2021, 00:59

Momentul în care telecabina din Italia se prăbușește a fost surprins de o cameră de supraveghere, iar imaginile au fost făcute publice. Un număr de 14 persoane au murit în cumplitul accident care s-a produs în stațiunea balneară Stresa, din regiunea Piemont.

În imagini se poate observa cum cabina în care se aflau 15 persoane se apropie de stație. Telecabina se afla în urcare, la aproximativ 100 de metri de vârful muntelui, în momentul în care s-a rupt un cablu, iar cabina a început să se deplaseze spre sensul opus, având o viteză mare. La doar câteva secunde, telecabina se zdruncină și se prăbușește în gol.

Un număr de 14 turiști au murit, printre care și cetățeni germani, iar un copil de 5 ani a fost grav rănit, duminică, 23 mai, după prăbușirea unei cabine de teleferic în nordul Italiei. Tragedia a avut loc în stațiunea balneară Stresa, din regiunea Piemont, pe malul lacului Maggiore. Singurul supraviețuitor este un copil de 5 ani. Băiatul şi-a pierdut tatăl, mama, frăţiorul de 2 ani şi pe străbunicii materni.

Tragedia din Italia

În momentul în care cablul principal care susținea telecabina s-a rupt, nu a existat un sistem de frânare de urgență s-o oprească în loc, iar aceasta a început să se deplaseze cu spatele pe un cablu de suport, atingând 100 de kilometri pe oră, trecând de un stâlp și apoi fiind aruncată la pământ, unde s-a rostogolit pe munte.

14 oameni au fost uciși și un copil a fost grav rănit în urma accidentului. Tehnicianul instalației a recunoscut deja că a instalat un dispozitiv asemănător unei menghine pentru dezactiva frâna de urgență.

Micheal Meier, cel care a filmat telecabina de mai multe ori, afirmă că dispozitivul tip menghină era montată cel puțin din 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase