Familii distruse după prăbușirea telecabinei în Italia. Poveștile celor 14 persoane care au murit în tragedie

Familii distruse după prăbușirea telecabinei în Italia. Poveștile celor 14 persoane care au murit în tragedie
Familii distruse după prăbușirea telecabinei în Italia. Poveștile celor 14 persoane care au murit în tragedie / Foto: Profimedia
Publicat: 24/05/2021, 23:04
Actualizat: 25/05/2021, 01:38

Treisprezece oameni au murit pe loc, iar una la spital, după ce o telecabină s-a prăbușit, duminică, pe muntele Mottarone din Italia, în apropiere de lacul Maggiore. Cinci israelieni se numără printre cei morți. Telecabina s-a prăbușit zeci de metri, iar Italia a lansat o anchetă privind cauzele accidentului.

Cinci grupuri au urcat în telecabina morții, în nordul Italiei, inclusiv două cupluri cu copii mici, scrie alephnews.ro.

Turiștii veneau din Varese, Piacenza, Verbania și Pavia. Poveștile celor morți și a rudelor lor au fost evocate de cotidianul Repubblica.

Silvia Malnati avea 26 de ani, iar Alessandro Merlo, 29 de ani. Ei locuiau în Varese.

Silvia era pasionată de Goethe și cita des din filozof. Absolventă a Facultății de Economie și Management, ea lucra la o parfumerie din Milano.

Cine este iranianul mort în telecabină

Serena Constantino avea 27 de ani, iar iubitul ei iranian Mohammadreza Shahaisavandi avea 23 de ani. Femeia se mutase în Verbania, după ce a câștigat o bursă de cercetare.

Autoritățile vor avea sarcina grea de a anunța familia din Iran de moartea băiatului lor.

Pe de altă parte, Roberta Pistolato și soțul ei, Angelo Vito Gasparro, pregătiseră totul pentru a sărbători onomastica ei.

Visau la o călătorie de vis și, la ora 11.00, femeia și-a anunțat sora că va urca în telecabină.

„O tragedie imensă”

El era agent de securitate, ea medic. Primarul din Vedano Olona a vorbit despre „o tragedie imensă, de care suntem și mai atinși, pentru că a devastat o întreagă familie din comunitatea noastră”. Cristiano Citterio a transmis condoleanțe rudelor victimelor. În tragedia de la Mottarone au murit trei dintre concetățenii săi, Vittorio Zorloni, în vârstă de 54 de ani, soția sa Elisabetta Persanini (38 de ani) și fiul Mattia (5 ani).

În tragedie a murit și Amit Biran, de 30 de ani, dar și soția sa, Tal Peleg, de 27 de ani și Tom, fiul cel mic, de doi ani. Alături de ei au pierit două rude din Israel, venite în vizită.

Singurul supraviețuitor este fiul cel mare al cuplului, în vârstă de cinci ani, ajuns în stare gravă la spitalul Regina Margherita din Torino,

Străbunicii săi au pierit în tragedia din Italia.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase