Milionarul Mohammad Murad batjocorește măsurile guvernamentale anti-COVID-19! Cine îl ține în brațe?! Restaurantul de 1 mil. € funcționează bine mersi, iar Poliția a ”mutat” ancheta la Primărie! (EXCLUSIV)

Publicat: 09/10/2020, 18:44
Actualizat: 09/10/2020, 18:57

Restaurantul de 1 milion € deținut de afaceristul Mohammad Murad funcționează împotriva oricăror restricții impuse de Guvernul Orban, iar Poliția se declară impotentă. Într-o absolută bătaie de joc, milionarul le-a prezentat polițiștilor un document din care ar rezulta că restaurantul lui ar fi, de fapt, o terasă. La fața locului însă totul este evident! E un local închis, unde clienții nu respectă nicio măsură anti-COVID-19! Poliția însă nu are puterea sau nu vrea să dispună închiderea restaurantului care este ”o bombă cu ceas”!

Oficial, Poliția Capitalei a transmis azi reporterilor GÂNDUL.RO că Murad este cercetat de polițiștii bucureșteni după ce, în urma unui control care a vizat localurile din zona de nord a Capitalei, anchetatorii au constatat că restaurantul de lux deținut de libanez figurează, în acte, ca fiind, de fapt… o terasă. Cum clădirea în care funcționează localul lui Murad nu seamănă deloc cu ceea ce ar trebui să fie, de fapt, o terasă, polițiștii au declanșat o amplă anchetă și au solicitat actele de la Primăria Sectorului 1.

Controlul a fost organizat imediat după ce Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca unitățile de alimentație publică să nu mai servească produse alimentare și băutură clienților în spații închise. La scurt timp după ce autoritățile au decis închiderea tuturor restaurantelor care își primesc clienții în spații închise, polițiștii bucureșteni au declanșat o amplă acțiune de verificare. Cu această ocazie, anchetatorii au constatat joi seară, 8 octombrie, că Mandaloun, unul dintre cele mai luxoase restaurante din nordul Capitalei, era deschis și plin de clienți. La fel este și la această oră, vineri, 9 octombrie.

Polițiștii au intrat joi în clădire, însă, atunci când au solicitat documentele firmei, au constatat, consternați, că localul figurează drept „terasă”. Ca urmare, reprezentanții Poliției Sectorului 1 au deschis o anchetă pentru a stabili cum a fost posibil ca cineva să ajungă la concluzia că restaurantul lui Mohammad Murad este o „terasă”.  În acest sens au anunțat Poliția Locală Sector 1 în cadrul căreia funcționează Serviciul Disciplina în Construcții, pentru a prezenta documentele încheiate la momentul eliberării autorizației. În acest fel, polițiștii vor să afle, într-o primă fază, dacă Mandaloun a fost vreodată terasă și dacă proprietarul a întreprins și alte lucrări, după eliberarea documentelor.

Poliția Capitalei confirmă declanșarea unei anchete complexe, dar nu a închis restaurantul!

Poliția Capitalei a confirmat, oficial, efectuarea unei anchete, prin intermediul unui răspuns oficial, transmis la solicitarea GÂNDUL.RO. Cu toate acestea însă și azi, vineri, 9 octombrie, localul este plin de clienți!

„Cu privire la solicitarea dumneavoastră, facem precizarea că locația a făcut obiectul verificărilor, societatea în cauză prezentând autorizații pentru spațiul respectiv, care este clasificat drept terasă. Pentru lămurirea tuturor aspectelor, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Poliției Locale sector 1 efectuează verificări pentru a se stabili dacă au fost aduse modificări construcției”, a anunțat Poliția Capitalei. Cine îl ține în brațe pe Murad, este o informație care circulă ”pe surse”.

GÂNDUL.RO a relatat, în exclusivitate, ce s-a întâmplat în timpul raziei organizate de polițiști la localul pe care Mohammad Murat îl deține în zona de lux a Capitalei. Astfel, imediat după ce noile restricții impuse în contextul pandemiei de COVID-19 au intrat în vigoare, polițiștii au organizat o acțiune la nivelul întregului oraș, pentru a verifica dacă legea este respectată.

Conform deciziei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă consumul de băuturi și/sau produse alimentare în interiorul cafenelelor, restaurantelor și altor localuri asemănătoare, a fost interzis. Trebuie previzat că este, totuși, permisă comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice cu condiția ca acestea să nu fie consumate în spațiile respective.

Unul dintre localurile verificate a fost și cel deținut de controversatul Mohammad Murad. La Mandaloun era muzică, bună dispoziție și aglomerație, în pofida „vizitei” pe care au făcut-o oamenii legii care, așa cum au venit au și plecat, după ce managerul a arătat actele care dovedeau, în mod halicinant, că restaurantul nu este ceea ce pare ci este, de fapt, o „terasă” în toată regula.

Și managerul de sală a declarat, pentru GÂNDUL LIVE, că restaurantul este… terasă și că nu încalcă legea, în pofida faptului că oamenii făceau consumație în interiorul restaurantului.

Omul de afaceri Mohammad Murad, fost candidat la Primăria Mangalia a fost implicat duminică, 27 septembrie, în ziua alegerilor locale, într-un scandal de proporții, fiind acuzat de tentativa de a „corupe” alegătorii
Mohammad Murad a pierdut cursa pentru Primăria Mangalia, candidatul fiind implicat într-un scandal uriaș. A fost deschis un dosar penal în cazul în care este implicat miliardarul Mohammad Murad, după ce un apropiat al său a fost depistat cu maşina plină de bani.

Sunt acuzaţii de încercare de corupere a alegătorilor, pe care candidatul la Primăria Mangalia le neagă. Mohammad Murad, candidatul independent sprijinit de PSD la Primăria Mangalia, și membri din stafful acestuia de campanie ar fi fost prinși de polițiști în timp ce dădeau mită electorală oamenilor chiar în ziua votului, arată informații de ultimă oră. Candidatul a fost reclamat că ar fi scos banii din portbagaj și îi înmâna alegătorilor, mituindu-i să îl voteze la alegerile locale 2020

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...