Mohammad Murad dă vina pe premierul Ludovic Orban pentru scandalul în care a fost implicat la alegerile locale: „Este o comandă!”

Mohammad Murad dă vina pe premierul Ludovic Orban pentru scandalul în care a fost implicat la alegerile locale: „Este o comandă!”
Omul de afaceri Mohammad Murad, fost candidat la Primăria Mangalia (FOTO: Antena 3/captură video)
Publicat: 29/09/2020, 17:15
Actualizat: 29/09/2020, 19:09

Omul de afaceri Mohammad Murad, fost candidat la Primăria Mangalia, a explicat, în exclusivitate pentru Antena 3, culisele scandalului în care a fost implicat duminică, 27 septembrie, în ziua alegerilor locale.

Mohammad Murad a pierdut cursa pentru Primăria Mangalia, candidatul fiind implicat într-un scandal uriaș. A fost deschis un dosar penal în cazul în care este implicat miliardarul Mohammad Murad, după ce un apropiat al său a fost depistat cu maşina plină de bani.

Sunt acuzaţii de încercare de corupere a alegătorilor, pe care candidatul la Primăria Mangalia le neagă și chiar face acuzații grave la adresa premierului Ludovic Orban.

„Până duminică au fost două încercări cu dosare. Primul a fost cu pachete care au fost date înainte de campanie, nefondate. Chiar este un abuz din partea celor care au încercat să îmi strice mie imaginea. Al doilea, cu niște promisiuni electorale care sunt foarte legale. Am primit de la BEC după două zile că sunt legale și că cei de la poliție erau obligați să le înapoieze. Toate sunt niște încercări foarte clare pentru mine. Nu am luptat cu actualul primar, am luptat direct cu persoane sus puse, mă refer aici la domnul Orban care a dat direcții, să nu iasă Murad. Eu nu înțeleg!

Acest lucru arată foarte clar că există o problemă majoră în România. Nu suntem lăsați ca oameni de afaceri să intrăm în politică. Nu am vrut să intru în politică, am vrut în administrație, era cu totul altceva (…) A fost foarte clar că este o comandă din partea PNL. Ludovic Orban ştia de această situaţie din Mangalia. (…) Astea sunt abuzuri marca personală a lui Orban”, spus el.

Afaceristul a oferit explicaţii despre suma de bani pe care poliţiştii au găsit-o în maşina unui membru al staff-ului său de campanie.

„Banii aveau un precontract să cumpere o maşină. Eu nu ştiam nimic de acest lucru, încât proprietarul trebuia să plece în Germania luni dimineaţa. Aşa am înţeles de la colegul meu. Habar n-aveam că sunt bani (…) Nu există nicio dovadă că banii au legătură cu mita (…) Toate sunt făcături ca să câştige actualul primar.

Este trist pentru Mangalia, nu doar pentru mine. E trist să se întâmple aşa în România şi acest lucru garantează clar că nicio investiţie în România nu poate să fie garantată, nu de noi, oameni de afaceri, de anumite instituţii care trebuie să ne apere într-un fel sau altul. (…) Este o făcătură cap coadă. Se vede foarte clar că mafia din Mangalia continuă și în aceste momente. Nu îmi este teamă. Eu știu foarte bine că sunt curat și nu am avut probleme cu legea, de 30 de ani. Nu știam că în politică așa se fac lucrurile”, a spus Mohammad Murad, în exclusivitate la Antena 3.

Ce sumă fabuloasă au găsit polițiștii în jeep-ul condus de „mâna dreaptă” a milionarului Murad, în ziua alegerilor! S-a deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor

Polițiștii constănțeni care au percheziționat, în ziua alegerilor, mașina condusă de omul de încredere al milionarului Mohammad Murad, candidat pentru Primăria Mangalia, au găsit în autoturism o sumă uriașă de bani, despre care anchetatorii presupun că acesta urma s-o folosească pentru mituirea unor alegători.

Pe lângă bani, în autoturismul de teren s-au descoperit și materiale electorale, în condițiile în care, în ziua alegerilor, campania este interzisă prin lege.

Potrivit unei informări oficiale a Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, duminică, 27 septembrie, în jurul orei 15.30, polițiștii din Mangalia „s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în timp ce s-ar fi deplasat într-un autoturism pe raza municipiului, ar fi oferit bani cetățenilor, sfătuindu-i pe aceștia să voteze cu un anumit candidat la alegerile locale”.

Surse din Poliție au dezvăluit, pentru Gândul.ro,  anchetatorii at fi găsit în automobilul de lux al omului lui Murad aproximativ 160.000 de lei (n.r. în jur de 50.000 de euro), la care s-au adăugat și o mulțime de materiale electorale.

În timpul campaniei electorale, Mohammad Murada fost acuzat de inducerea în eroare a alegătorilor. Liberalii au formulat plângere la poliție după ce candidatul independent a distribuit pliante care imită vechile carnete CEC inscripționate cu suma de 10.000 de lei

Poliția din orașul Mangalia a deschis un dosar penal pe numele lui Mohammad Murad, candidat independent sprijinit de PSD la Primăria Mangalia, pe 22 septembrie.

Dosarul a fost deschis pentru coruperea şi inducerea în eroare a alegătorilor, după ce organizaţia locală a PNL a formulat plângere în acest sens atât către biroul electoral, cât şi la poliţie, a declarat, pentru Agerpres, Dana Constantinescu, secretar general al partidului.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
O nouă tragedie în familia Andreei, studenta din Timișoara ucisă de Mirel 😢 Eduard, verișorul...
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Divorțează Prințul William de Kate Middleton?! Cei doi au recunoscut adevărul despre relația lor din...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecem la ora de vară 2024! La noapte dăm ceasurile înainte, iar ora 3 devine...
Idei de păcăleli de 1 aprilie 2024 prin mesaje haioase
O femeie, administrator de bloc, a fost ucisă de un vecin. Motivul halucinant pentru care...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Atenţionarea lui Donald Tusk: Europa se află în ,,epoca de dinaintea războiului’
Tocmai a fost creat Internetul de 4,5 milioane de ori MAI RAPID
Intră în vigoare de la 31 martie. Noi reguli pentru părinții care au copii. Devine...
Ciudatul episod cu amnezia lui Răducioiu. Cum a uitat limba română
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
În urmă cu 43 de ani a avut loc o tentativă de asasinat care ar...