Mohammad Murad dă vina pe premierul Ludovic Orban pentru scandalul în care a fost implicat la alegerile locale: „Este o comandă!”

Mohammad Murad dă vina pe premierul Ludovic Orban pentru scandalul în care a fost implicat la alegerile locale: „Este o comandă!”
Omul de afaceri Mohammad Murad, fost candidat la Primăria Mangalia (FOTO: Antena 3/captură video)
Publicat: 29/09/2020, 17:15
Actualizat: 29/09/2020, 19:09

Omul de afaceri Mohammad Murad, fost candidat la Primăria Mangalia, a explicat, în exclusivitate pentru Antena 3, culisele scandalului în care a fost implicat duminică, 27 septembrie, în ziua alegerilor locale.

Mohammad Murad a pierdut cursa pentru Primăria Mangalia, candidatul fiind implicat într-un scandal uriaș. A fost deschis un dosar penal în cazul în care este implicat miliardarul Mohammad Murad, după ce un apropiat al său a fost depistat cu maşina plină de bani.

Sunt acuzaţii de încercare de corupere a alegătorilor, pe care candidatul la Primăria Mangalia le neagă și chiar face acuzații grave la adresa premierului Ludovic Orban.

„Până duminică au fost două încercări cu dosare. Primul a fost cu pachete care au fost date înainte de campanie, nefondate. Chiar este un abuz din partea celor care au încercat să îmi strice mie imaginea. Al doilea, cu niște promisiuni electorale care sunt foarte legale. Am primit de la BEC după două zile că sunt legale și că cei de la poliție erau obligați să le înapoieze. Toate sunt niște încercări foarte clare pentru mine. Nu am luptat cu actualul primar, am luptat direct cu persoane sus puse, mă refer aici la domnul Orban care a dat direcții, să nu iasă Murad. Eu nu înțeleg!

Acest lucru arată foarte clar că există o problemă majoră în România. Nu suntem lăsați ca oameni de afaceri să intrăm în politică. Nu am vrut să intru în politică, am vrut în administrație, era cu totul altceva (…) A fost foarte clar că este o comandă din partea PNL. Ludovic Orban ştia de această situaţie din Mangalia. (…) Astea sunt abuzuri marca personală a lui Orban”, spus el.

Afaceristul a oferit explicaţii despre suma de bani pe care poliţiştii au găsit-o în maşina unui membru al staff-ului său de campanie.

„Banii aveau un precontract să cumpere o maşină. Eu nu ştiam nimic de acest lucru, încât proprietarul trebuia să plece în Germania luni dimineaţa. Aşa am înţeles de la colegul meu. Habar n-aveam că sunt bani (…) Nu există nicio dovadă că banii au legătură cu mita (…) Toate sunt făcături ca să câştige actualul primar.

Este trist pentru Mangalia, nu doar pentru mine. E trist să se întâmple aşa în România şi acest lucru garantează clar că nicio investiţie în România nu poate să fie garantată, nu de noi, oameni de afaceri, de anumite instituţii care trebuie să ne apere într-un fel sau altul. (…) Este o făcătură cap coadă. Se vede foarte clar că mafia din Mangalia continuă și în aceste momente. Nu îmi este teamă. Eu știu foarte bine că sunt curat și nu am avut probleme cu legea, de 30 de ani. Nu știam că în politică așa se fac lucrurile”, a spus Mohammad Murad, în exclusivitate la Antena 3.

Ce sumă fabuloasă au găsit polițiștii în jeep-ul condus de „mâna dreaptă” a milionarului Murad, în ziua alegerilor! S-a deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor

Polițiștii constănțeni care au percheziționat, în ziua alegerilor, mașina condusă de omul de încredere al milionarului Mohammad Murad, candidat pentru Primăria Mangalia, au găsit în autoturism o sumă uriașă de bani, despre care anchetatorii presupun că acesta urma s-o folosească pentru mituirea unor alegători.

Pe lângă bani, în autoturismul de teren s-au descoperit și materiale electorale, în condițiile în care, în ziua alegerilor, campania este interzisă prin lege.

Potrivit unei informări oficiale a Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, duminică, 27 septembrie, în jurul orei 15.30, polițiștii din Mangalia „s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în timp ce s-ar fi deplasat într-un autoturism pe raza municipiului, ar fi oferit bani cetățenilor, sfătuindu-i pe aceștia să voteze cu un anumit candidat la alegerile locale”.

Surse din Poliție au dezvăluit, pentru Gândul.ro,  anchetatorii at fi găsit în automobilul de lux al omului lui Murad aproximativ 160.000 de lei (n.r. în jur de 50.000 de euro), la care s-au adăugat și o mulțime de materiale electorale.

În timpul campaniei electorale, Mohammad Murada fost acuzat de inducerea în eroare a alegătorilor. Liberalii au formulat plângere la poliție după ce candidatul independent a distribuit pliante care imită vechile carnete CEC inscripționate cu suma de 10.000 de lei

Poliția din orașul Mangalia a deschis un dosar penal pe numele lui Mohammad Murad, candidat independent sprijinit de PSD la Primăria Mangalia, pe 22 septembrie.

Dosarul a fost deschis pentru coruperea şi inducerea în eroare a alegătorilor, după ce organizaţia locală a PNL a formulat plângere în acest sens atât către biroul electoral, cât şi la poliţie, a declarat, pentru Agerpres, Dana Constantinescu, secretar general al partidului.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult