Ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, a vorbit cu refugiații ucraineni. „I-am informat despre posibilitățile de angajare în România”

Publicat: 26/02/2022, 15:15
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Constantin Budăi, a fost, sâmbătă, la Vămile Rădăuți-Prut și Stânca-Costești, din județul Botoșani, prin care intră în România cetățeni ucraineni. Ministrul i-a informat pe cei care doresc să muncească în țara noastră ce posibilități de angajare au.
Marius Constantin Budăi a anunțat, sâmbătă, prin intermediul unei postări pe Facebook, că a mers la Vămile Rădăuți-Prut și Stânca-Costești pentru a-i informa, pe ucrainenii care doresc să muncească în țara noastră, despre posibilitățile de angajare pe teritoriul țării noastre.
Totodată, ne-am mobilizat și la nivelul județului Botoșani și putem pune la dispoziția cetățenilor ucraineni aproximativ 3.000 de locuri de cazare. În caz de nevoie și Societatea Comercială de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă, din subordinea Casei Naționale de Pensii Publice, poate pune la dispoziție capacități de cazare pentru refugiați. Suntem mobilizați să oferim ajutor!”, a scis ministrul Budăi.

Peste 14.000 de ucraineni au ajuns în României

Conform Ministerului Afacerilor Interne, în ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, 73.030 de persoane, dintre care 14.188 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 72.022 de persoane, dintre care 7.298 de cetățeni ucraineni au părăsit teritoriul României.Totodată, 22.105 mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 21.131 pe sensul de ieșire.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase