Specialistă în nutriție, Mihaela Bilic recomandă consumul acestui preparat de cel puțin două ori pe săptămână. Se prepară repede și are beneficii uimitoare.
Există o multitudine de alimente delicioase pe care le putem mânca. Chiar și așa, unele dintre ele nu ar trebui să fie consumate cu regularitate. Există posibilitatea ca acestea să conțină grăsimi sau pur și simplu să fie inadecvate din punct de vedere nutrițional.
Dar există și excepții. Mihaela Bilic afirmă că avem capacitatea de a ne bucura de un fel de mâncare delicios ori de câte ori dorim. Nutriționistul a discutat despre alimente care ar trebui să fie consumate de mai multe ori pe săptămână. Acesta este mazărea cu pui. Acest fel de mâncare se prepară foarte simplu, iar cei care au oală cu presiune îl pot servi în doar douăzeci de minute. Nu doar că măzarea cu pui este delicioasă.
„Mazăre cu pui și muuuuult mărar. Măcar de două ori pe săptămână ar trebui să avem în meniu leguminoase-boabe ca să alternăm proteinele animale cu cele vegetale. După ce soia a picat în dizgrație, de modificată genetic ce este (80% din culturi sunt cu OMG-uri), mazărea s-a trezit încoronată drept proteina vegetală perfectă!”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe Facebook.
Ce beneficii are mazărea cu pui și de ce e bine să o mănânci de cel puțin două ori pe săptămână? Aceasta este bogată în fibre și totodată, oferă și o senzație de sațietate după ce a fost consumată.
În același timp, mazărea este bogată în proteine vegetale, dar și în alte minerale. Practic vorbim despre un preparat cu adevărat sănătos, care nu necesită nici mult timp de preparare și nici prea multă atenție.
„E plină de fibre, deci satură. Ajută și la menținerea echilibrului glicemic, pentru că amidonul din ea se absoarbe lent și ține de foame. Are minerale din belșug plus proteine vegetale, chiar dacă nu sunt de calitatea I”, susține nutriționistul.
Mihaela Bilic recomandă ca mazărea să fie gătită cu sos de roșii. În acest mod este crescută absorbția fierului. Totodată, dacă adăugăm mai mult mărar vom avea și un gust delicios și nici nu va mai fi nevoie de sare.