Ce reacție a avut eleva care a primit 3 la Evaluarea Națională. Mama ei a povestit totul: „Fetiţa repeta întruna «Asta nu e nota mea!»”

Ce reacție a avut eleva care a primit 3 la Evaluarea Națională. Mama ei a povestit totul: „Fetiţa repeta întruna «Asta nu e nota mea!»”
Ce reacție a avut eleva care a primit 3 la Evaluarea Națională. Mama ei a povestit totul / Sursa FOTO: observatornews.ro
Publicat: 06/07/2021, 18:16
Actualizat: 06/07/2021, 18:52

S-a declanșat o amplă anchetă în cazul elevei din Galaţi care a primit nota 3 la proba de Matematică de la Evaluarea Naţională. După contestație, fata a obţinut 8,25, iar cazul ei a ajuns până la urechile ministrului Educației. Într-o declarație pentru Adevărul, mama fetei povestește cum a reacționat copila când a văzut ce notă i s-a dat pe rezolvările cerințelor de la Matematică.

Din ce spune mama, fata a suferit un şoc extrem de puternic. Acum, părinții vor ca autorităţile să ia măsuri împotriva profesorilor evaluatori care au corectat greşit.

A luat 8,90 la Limba şi literatura română și 3 la Matematică

Absolventă a Şcolii nr. 28 din Galaţi, Maria Alexia a luat nota 3 la Matematică și 8,90 la Limba şi literatura română.

Mama fetei a povestit cum a reacționat copila la citirea rezultatelor de la Evaluare Națională: „Fetiţa mea a fost mereu un copil de 9 şi 10, cuminte, bun, muncitor, care nu a pus niciodată probleme. De asta şocul a fost, probabil, şi mai mare. Când a ieşit din examen, ştia cu aproximaţie ce notă va obţine. S-a consultat şi cu doamna profesoară de matematică. Ştia unde a greşit, nu s-a aşteptat să primească nota 3”.

Am fost şocaţi, am simţit că ne fuge pămânul de sub picioare. Iniţial, am crezut că am băgat alt cod, am repetat de mai multe ori operaţiunea. Fetiţei nu îi venea să creadă. Doar afirma: «Asta nu e nota mea, asta nu e nota mea!» A fost o traumă. Şocul şi emoţiile au fost foarte mari” – mama elevei Maria Alexia, notată cu 3 la Matematică.

  • După contestaţie, Maria Alexia a primit 8,25 la Matematică. Astfel, din 5,95, media generală i-a crescut la 8,57.

„Am depus contestaţie. Noi eram conştienţi că este o greşeală, o eroare, însă trebuia să avem şi dovada. Ar fi trebuit să ne bucurăm, nu să trecem prin asfel de emoţii şi să aşteptăm şase zile rezultatul contestaţiei”, s-a plâns mama elevei nedreptățite.

La nivel naţional, înţeleg că este cea mai mare diferenţă semnalată. Cei care au făcut această eroare ar trebui daţi afară din învăţământ. Nu ar mai trebui să fie lăsaţi să profeseze. Ar putea face astfel de erori şi la clasă”, a cerut mama Mariei Alexia.

Anchetă la Inspectoratul Şcolar Galați

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Galaţi au sesizat Comisia naţională de Evaluare Naţională. Membrii acestei comisii vor stabili cum vor fi sancţionaţi profesori evaluatori, aduși din judeţul Vrancea.

Despre cazul de la Galaţi a vorbit şi ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu a promis că se vor lua măsuri pentru ca, pe viitor, astfel de situaţii să nu se mai repete.

Este o problemă pe care o avem în atenţie. Vom lua în cel mai scurt timp şi măsurile care se impun. Aceste diferenţe subiective au fost tot timpul anului, iar anul acesta au fost mai puţine decât în alt an. Pentru prima oară structura subiectelor a fost pe modelul PISA şi au fost punctaje detaliate” – Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
Cea mai cumplită veste pentru România tocmai a venit: "Să sperăm că nu ajungem acolo"
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...