Ministrul Educației anunță când va fi luată decizia de redeschidere a școlilor

Ministrul Educației anunță când va fi luată decizia de redeschidere a școlilor
Ministrul Educației anunță când va fi luată decizia de redeschidere a școlilor / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 06/01/2021, 17:58
Actualizat: 06/01/2021, 17:59

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut o conferință de presă în cursul zilei de miercuri, 6 ianuarie, în care a precizat că posibilitatea redeschiderii școlilor va fi discutată după ce va avea centralizată situația cadrelor didactice care vor să se vaccineze.

Sorin Cîmpeanu a precizat faptul că până în prezent nu există „un rezultat cu privire la disponibilitatea personalului din învățământ de vaccinare. Sunt 340.000 de angajați în sistemul național de educație”.

Ministrul Educației:  „Disponibilitatea de vaccinare nu reprezintă nicicum o obligație de vaccinare”

„Am lansat o interogare, așteptăm raportările numerice cu privire la disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie, ora 16:00. Acesta va fi rezultatul. Nu acele sondaje realizate pe eșantioane mici. Deci, până în 15 ianuarie, ora 16:00 vom avea disponibilitatea de vaccinare a celor 340.000 de angajați din sistemul de învățământ. Precizez că disponibilitatea de vaccinare nu reprezintă nicicum o obligație de vaccinare. Dar pe baza acestui rezultat va putea fi pregătit numărul de doze, precum și ordinea, prioritatea acordată personalului din învățământ, prioritate care sunt convins că va fi corelată perfect cu importanța educației în România, cu deschiderea educației în regim clasic”, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: „Decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie”

„Analiza va fi efectuată după jumătatea lunii ianuarie, după ce vom avea date privind evoluția epiemideologică, rata de infectare în urma vacanței de iarnă, după ce vom avea o imagine mai clară asupra evoluției campaniei de vaccinare, după ce vom analiza și măsurile altor state aflate în situații similare, și nu în ultimul rând, după ce vom avea realitățile din sistemul de educație, pentru care Ministerul Educației a cerut raportarea estimată a celor care s-au aflat în dificultate cu privire la urmărirea procesului de învățare online. Termenul este de 11 ianuarie. În cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie vom face această analiză, iar decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie, cu privire la redeschiderea școlilor în format clasic. Nu excludem niciun scenariu care va rezulta în urma unei analize făcute responsabil”, a mai susținut Sorin Cîmpeanu.