Cu banii cheltuiți de Nicușor Dan pe servicii juridice externalizate în București, Elena Lasconi zice ar fi putut reabilita o policlinică care să ofere servicii pentru o sută cinzeci de mii de oameni. De asemenea, Primarul de la Câmpulung îi reproșează Primarului de la București opulența și dezordinea din birou, deși acesta era potrivit pentru un prim-ministru de facto cum era pe vremea „Primarului Târnăcop” Dem I Dobrescu, reclamă contracandidatul la Ai Aflat cu Ionuț Cristache, la Gândul Exclusiv
Am externalizat (servicii juridice) pentru doar câteva procese, pentru că nu aveam decât doi oameni. Acum avem unul singur. El are optzeci. Nu făceau față la… și în mod special la procesele grele, cum a fost blocarea bulevardului Pardon, blocarea proiectului cu blocurile de locuințe sociale. Și știu că pe niște sume destul de mici. Păi, cu 11 milioane de euro, gândiți-vă că eu cu vreo cu 11 milioane de euro pot să dotezi și să reabilitezi, ca în occident, o policlinică de care să aparțină 150.000, 200.000 de oameni.
Elena Lasconi nu-și explică cum ar putea Nicușor să negocieze o formulă de Guvern, atât timp cât nu poate să obțină o majoritate în Consiliul General al Primăriei.
Asta e, se datorează priceperii de primar, între ghilimele, pentru că cum să ai tu căderea să te gândești că ai putea să vii cu o soluție câștigătoare și de premier, când tu nu ai putut să faci o majoritate în consiliu? E destul de complicată, asta înseamnă să ai câteva calități, comunicare, toleranță, negociere. Toate lucrurile astea nu vin pentru că doar te numești Nicușor.
Nicușor Dan administrează sufocat de dosare blocate, descrie Elena Lasconi falansterul de la Primărie.
Și nu știu, poate oamenii care au intrat în birou la Nicușor Dan. Eu am intrat de două ori, am fost, m-a șocat. Următorul lucru atunci când am intrat în birou era un birou foarte mare, în dreapta, are o masă lungă, în spate de tot are biroul și oricum e mai mare decât apartamentul meu de trei camere și peste tot erau biblio-rafturi, și pe jos, și peste tot. Adică mi-am făcut cărare. Erau lucrări blocate în stand-by pentru că trebuie să le studieze, să facă, să dreagă. Mi-a scris o doamnă că a așteptat opt luni o autorizație să poată să taie un pom, care era un pericol dacă venea furtuna din curtea ei. Și, norocul, a venit furtuna și a căzut de la furtună pentru că nu a obținut asta.
Emisiunea aici, integral.
https://www.youtube.com/embed/q3hGTi7myrI