Dan Andronic povestește cum a ajuns la EVZ: „M-am dus la Ion Cristoiu să mă angajez la arhivă și el mi-a spus că sunt bun pe politică”

Publicat: 25/07/2022, 21:51

Jurnalistul Dan Andronic a povestit cum a ajuns jurnalist la Evenimentul Zilei, ziar pe care acum îl patronează: „M-am dus la Ion Cristoiu să mă angajez la arhivă, m-am gândit că asta e potrivit pentru mine, dar după discuția cu el mi-a spus că sunt bun pe politică”, spune jurnalistul și consultantul politic Dan Andronic, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat cum a ajuns la Evenimentul Zilei, jurnalistul Dan Andronic a spus: „M-am dus la Ion Cristoiu să mă angajez la arhivă, m-am gândit că asta e potrivit pentru mine. (Tata n.red) a zis „hai să vorbim cu Cristoiu să-ți iei și tu o slujbă”. La 22 de ani nu mă gândeam că o să fiu (jurnalist n.red), dar m-am dus de curiozitate, m-a primit Cristoiu și am stat de vorbă cu el, eu eram student la Istorie și m-a întrebat cum ai trata un subiect cu 9 mai. I-am spus cum aș trata eu subiectul și a zis „tu nu ești bun la arhivă. Ești bun la politică!” și m-a arondat la Politic.

Ion Cristoiu avea instinctul de a da oamenilor șansă de fapt. E clar că avea o experiență extraordinară. Pe de altă parte ce a fost admirabil la Cristoiu este că de fiecare dată când aveai un articol, te duceai la Cristoiu și îți explica ce e bine ce nu.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase