VIDEO | Alina Mungiu-Pippidi: „Niciodată nu a fost un moment mai periculos decât momentul pe care îl trăim azi”

Publicat: 03/08/2022, 22:49
Actualizat: 05/08/2022, 03:05

Alina Mungiu-Pippidi, politolog, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politologul ne vorbește despre cum democrațiile nu vor un război între ele și că războiul este al dictaturilor.

„Niciodată nu a fost un moment mai periculos decât momentul pe care îl trăim azi. Lumea a accelerat spre conflict în ultimii ani. Pentru acest lucru există două explicații mari. Explicația numărul unu este că foarte mulți oameni, printre care și eu, au crezut că dacă în lume poți să faci comerț liber cu cât mai puține taxe și cu oricine, toată lumea va prospera și n-o mai avem războaie niciodată. Nu este chiar așa”, a spus politologul Alina Mungiu-Pippidi.

Occidentul a cam coborât la standardele din restul lumii și tot n-a câștigat competiția. Era un fel de axiomă în lumea noastră care spunea că democrațiile nu-și fac război între ele. Deci, singurul fel în care nu o avem război niciodată este dacă o fim toți democrații. Noi suntem într-un moment foarte delicat în care ideologia noastră ne spune trebuie aducem democrația în toată lumea”, a mai menționat Alina Mungiu-Pippidi.

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!