VIDEO | Alina Mungiu-Pippidi: „Ucrainenii au tot încercat în ultimii ani și au fost încurajați”

Publicat: 03/08/2022, 23:35
Actualizat: 05/08/2022, 03:03

Alina Mungiu-Pippidi, politolog, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politologul ne vorbește despre cum Ucraina își joacă cartea istorică.

Ucrainenii au dat lovitura mortală taberei albe, l-au lovit prin spate pentru albii nu au respectat faptul ucrainenii sunt o națiune care vor statul lor. Ucrainenii au tot încercat, au tot încercat în ultimii ani și au fost încurajați. Ce fac ei? Încearcă să convingă Occidentul că interesele occidentale și interesele Ucrainei sunt sută la sută aliniate. Acest lucru nu e adevărat. Este foarte greu vorbești de interese când în fiecare zi se trag rachete. 

Sunt sigură sancțiunile îi afectează și pe ruși, dar, din nou spun, pe termen scurt, în democrație, este mult mai periculos să ai catastrofe, pentru că, uitați-vă ce se întâmplă, uitați-vă cum au căzut precum cărțile de joc diferite guverne și nu s-a terminat. Nu s-a terminat. Deci, în Occident lumea nu cred vrea război și, evident, nu vrea plătească prețul la gaze”, a spus politologul Alina Mungiu-Pippidi.

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!