VIDEO | Bogdan Teodorescu: „Cel mai important lucru într-o campanie electorală sunt temele. Trebuie să vedem cum arată anul 2023 și atunci vom începe să știm ce va fi în 2024”

Publicat: 09/08/2022, 16:27

Bogdan Teodorescu, analist politic, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politologul a vorbit despre anul electoral 2024, atunci când vor avea loc alegerile locale, prezidențiale, parlamentare și europarlamentare în România. În acest context, invitatul lui Marius Tucă a făcut o radiografie a viitoriilor candidați la conducerea țării noastre.

„Este real Iohannis ar putea plece la NATO. Este real Ciucă ar putea fie candidatul PNL sau unui conglomerat PNL-PSD. Este real domnul Geoană poate fie candidatul PSD sau al unui conglomerat PSD-PNL. Este real doamna Kovesi, deși a spus ‘nu’ în câteva limbi străine, ar putea candideze din partea cuiva sau a unei noi structuri care s-ar putea crea în perioada următoare.

Toate aceste lucruri sunt reale, poate mai existe și alte nume, existe candidați independenți, la care nu ne gândim și care ocupe locul gol lăsat de disputele dintre partide. Desigur, există și varianta pe care nu trebuie negăm, domnul Drulă ar putea candideze din partea USR-ului sau domnul Cioloș, din partea REPER.

Dacă uit în sondaje, REPER-ul are 1 % și USR-ul are 8%. Bazinul lor este un bazin care merge spre 20-25%, deci ei au pierdut foarte mult. Este foarte posibil ca această pierdere fie semnalul undeva se pregătește un alt partid care acopere această nevoie electorală și acel partid s-o aibă în frunte pe doamna Kovesi, mâncând electorat de la aceste două partide, care devin mai puțin reprezentative”, a afirmat Bogdan Teodorescu.

Bogdan Teodorescu a precizat că cel mai important lucru într-o campanie electorală sunt temele” și că anul 2023 va fi unul extrem de important pentru alegerile din 2024.

Înseamnă care este preocuparea românilor în anul electoral 2024 și cine cred ei le poate rezolvam într-un mod satisfăcător, mulțumitor, aceste aceste preocupări, cui investească încrederea. Promisiune se referă la temele, la grijile, la nevoile pe care le vor avea românii, începând cu anul 2023.

De acolo în sus vom ști cum arată, de fapt, schema electorală. Trebuie vedem cum arată anul 2023, trebuie vedem când se termină războiul și atunci vom începe știm ce va fi în 2024 și vom vedea ce candidați par a fi mai în măsură răspundă la nevoile cetățenilor”, a menționat Bogdan Teodorescu.

În ceea ce privește poziția în care țara noastră se află în conflictul dintre Rusia și Ucraina, analistul politic a precizat că tabăra noastră așteaptă câștige conflictul”, pentru că, în caz contrar, „României nu-i va fi bine”.

„Noi suntem într-o tabără. Această tabără poate câștiga sau pierde acest conflict, fiindcă suntem o tabără aflată în conflict. Noi dacă așteptăm ceva, în mod real, este ca tabăra noastră câștige conflictul, fiindcă, dacă pierde conflictul, consecințele sunt complicate. Acest lucru cred ar trebui ne fie foarte clar. Nu suntem o țară singură pe lume, suntem o țară parte a unei echipe, unei alianțe, unei structuri.

Această alianță, această structură, se află într-un conflict indirect militar, dar se află într-un conflict. Dacă tabăra aceasta pierde conflictul, nu va fi bine membrilor ei, dar mai ales membrilor din prima linie, cum e România, nu-i va fi bine”, a precizat Bogdan Teodorescu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU