VIDEO | Bogdan Teodorescu, despre situația din Isreael: „Poate să fie un război lung sau nu. Întrebarea este dacă nu mai pornește și altceva”

Publicat: 13/10/2023, 11:17

Bogdan Teodorescu, analist politic, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Dezechilibrul din lume, tensiunile acumulate, problemele economice pe care le au mai multe puteri mondiale, toate ne fac să ne gândim dacă nu vor mai apărea și alte situații cumplite, spune acesta. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

„Fiecare (stat – nr) își va prezenta propria sa imagine atrocității și va spune: atrocitate mea e mai mică decât atrocitate ta, deci ești mai vinovat decât mine. Va începe discutarea istoriei. Cine e mai îndreptățit să provoace atrocități față de celălalt? Cine a început?”, a declarat Bogdan Teodorescu.

Având în vedere tot ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, ne poate duce cu gândul că ar mai putea începe și altceva, spune analistul politic.

„Teoria spune că un om nu prinde mai mult decât un breaking news pe zi, știrea principală este una. Trebuie văzut cât durează. Netanyahu a spus că războiul cu Hamasul va fi unul îndelungat, iar liderii Hamas au spus că sunt pregătiți. Poate să fie un război lung, unul care se amplifică, dar poate să fie un război care se termină repede. Cel din Ucraina nu se termină repede. S-ar putea să avem un zgomot de fond ucrainean, cu niște vârfuri din zona orientului apropiat, dar și încă o întrebare: dacă nu mai pornește și altceva. Dezechilibrul din această lume, tensiunile acumulate, problemele economice pe care le au mai multe puteri mondiale, poate să te ducă și în această spre această ipoteză. Nu e o concluzie, ci ipoteză de lucru. Aceste situații ne fac să ne gândesc că ceea ce se întâmplă în apropierea noastră, cu siguranță nu va mai fi știrea zilei”, a mai spus acesta.

Bogdan Teodorescu a vorbit și despre vizita lui Zelenski în România.

„Pe zona de politică externă, guvernanții nu par că au multă competență în comunicare. Vizita respectivă a intrat într-un cont de umbră și din cauza evenimentelor cu care s-a suprapus, și din cauza scandalului local, și din cauza unei mai mici științe a comunicării din partea zonei politice românești. Nu am înțeles dacă trebuia să țină un discurs sau nu.

Lumea îi judecă pe George Simion și Diana Șoșoacă, deși nu sunt primii care au făcut asta în România. USR a fost primul care a făcut circ în Parlament. Un partid anti-sistem trebuie să demonstreze că este cu totul diferit față de sistem. Opoziția clară nu trebuie să semene cu ei, nu trebuie să comunice într-un mod elegant, să spună lucruri grele, dar pe o anumită linie. AUR folosește măsuri radicale. Sunt doar tehnici copiate din alte părți. Că statul român n-a dorit să aibă un scandal în Parlament, este o opțiune de comunicare destul de clară”, a precizat Teodorescu.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică