VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „Armata ucraineană ar putea să obosească sau să rămână fără muniție, iar cea a Rusiei poate deveni mai eficientă”

Publicat: 31/10/2022, 22:27

„Armata ucraineană poate să obosească sau să rămână fără muniție, iar cea a Rusiei poate deveni mai eficientă”, este de părere Dan Dungaciu, analist de politică externă, care a fost invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Lucrurile încep să se schimbe. Putin a greșit de trei ori: a supraestimat armata lui, a subestimat armata Ucrainei și a subestimat unitatea euroatlantică”, a declarat analistul politic.

Cu toate astea, lucrurile ar putea lua o întorsătură neașteptată, spune el.

„Unitatea euroatlantică s-ar putea să nu mai fie ca la început”

„Toate aceste lucruri se pot schimba. Armata Rusiei se poate recalibra sau să devină mai eficientă decât a fost (unii spun că este deja mai eficientă). Pe de altă parte, armata ucraineană poate să obosească sau să rămână fără muniție. De asemenea, unitatea euroatlantică s-ar putea să nu mai fie ca la început”, consideră Dan Dungaciu.

Toate elementele de mai sus, care au „asigurat” eșecul temporar în Ucraina, s-ar putea să se modifice, a mai spus acesta.

„În plus, un alt element este acela al percepției publice, de care trebuie să avem mai multă grijă. Dacă îl neglijăm sau vorbim împotriva conflictului, el n-o să dispară. Dacă punem capul în nisip, n-am rezolvat nimic”, a adăugat analistul politic.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase