VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: În SUA avem de a face cu o bătălie de viziuni. Democrații au sprijinit în ”primary” candidații Trump-iști

Publicat: 09/11/2022, 15:26

Dan Dungaciu, analist de politică externă, a fost invitatul emisiunii lui Marius Tucă. Acesta spune că la alegerile intermediare din SUA avem de a face cu o bătălie de viziuni. Umăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Nu avem de a face cu o bătălie politică, ci cu viziuni. Există o bătălie în interiorul Partidului Republican și una între cele două partide, republicani și democrați. S-a întâmplat un lucru interesant în campania de selectare a candidaților republicani. Democrații și companii apropiate lor au sprijinit candidații lui Trump. Ei au primit un surprinzător ajutor, că logica democraților a fost: dacă îi ajutăm să câștige alegerile din interiorul Partidului Republican, cu ei va fi mai ușor să luptăm, că vor fi radicali, se vor izola. Este vorba de sindromul Vadim: îl ducem în turul doi, iar acolo nu poate câștiga.”

Ce se întâmplă acum este poate nu neapărat un „val roșu”, dar cu siguranță o resurecție în rândul populației americane, a simpatiei pentru acei republicani care sunt partea Trump-istă a partidului, spune Dungaciu.

„S-ar putea să asistăm la o dublă surpriză, pentru că nu va fi doar o victorie a republicanilor în Senat, ci vor asista la o victorie a lui Donald Trump, iar acesta va urma să își anunțe candidatura la prezidențiale. Vom asista la o bătălie care va fi fascinantă din foarte multe puncte de vedere. În plus, va fi o bătălie pe viață și pe moarte. Deci, dacă republicanii vor câștiga și Senatul și Camera, o vor face cu oamenii lui Donald Trump”, a mai declarat el.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase