VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „Războiul ține de bătălia de la Herson. Jake Sullivan a declarat că Ucraina a câștigat războiul”

Publicat: 10/11/2022, 13:33

Războiul ține de bătălia de la Herson, spune Dan Dungaciu, analist de politică externă, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Jake Sullivan a declarat cu ceva timp în urmă că Federația Rusă a pierdut războiul, pentru că nu controlează niciun mare oraș din Ucraina: Kiev, Odesa etc. Argumentul lui era că rușii nu au controlat niciun oraș mare din Ucraina, astfel că Ucraina a câștigat războiul, a reușit să se apere.

Rușii ar fi vrut să cucerească toată Ucraina, dar n-au reușit, a declarat Dan Dungaciu.

„Dacă Herson va fi preluat de Ucraina, aceasta va avea altă poziție. Războiul ține de bătălia de la Herson. Poate să fie un avantaj pentru Ucraina, căci ar putea să ducă la o negociere. Nu e obligatoriu ca ce vedem acum în Herson să fie un început de escaladare a confruntării.

În presa din Rusia se discută despre retragere. Asta a fost anunțat de comandantul trupelor pentru operațiuni speciale. A fost o preparare. Costurile pentru apărarea Hersonului sunt prea mari sau poate că e un preț pentru o eventuală negociere. E posibil ca Rusia să fi făcut acest gest inclusiv în prisma unor negocieri politice care se petrec în acest moment. Cu ce rezultat, evident, nu știm”, a mai spus Dan Dungaciu, analist de politică externă.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase