VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „Tabăra celor care vor oprirea războiului este mai mare. Oamenii vor să se termine războiul într-un fel sau altul”

Publicat: 09/11/2022, 13:07

Oamenii vor să se termine războiul, indiferent ce final va avea, spune Dan Dungaciu, analist de politică externă, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul. Umăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Conform unui sondaj, tabăra celor care vor oprirea războiului, chiar cu anumite concesii făcute de Ucraina, este deasupra taberei moraliștilor, adică cei care vor ca războiul să meargă până la capăt, până la înfrângerea definitivă a Rusiei.

De asemenea, potrivit comentariilor făcut de experții europeni, tabăra pragmatică are un avans, dar potențialul ei de creștere este foarte mare, având în vedere circumstanțele, spune jurnalistul. „Trebuie să admitem, fie că ne place sau nu, că aveau dreptate. În spațiul european, dar și românesc, această tendință de amplificare a taberei pragmaticilor este o evidență. E o tendință pe care nu o vedem doar în România, ci și în Europa. Populația vrea ca acest război să se încheie, indiferent ce final ar avea”, a declarat Dan Dungaciu.

„Consecințele războiului pot fi și mai grave. Românii nu se gândesc că rușii ne-ar putea invada sau că va exista un conflict între Rusia și NATO, dar se gândesc că prețul energiei poate fi afectat, un accident nuclear se poate produce sau situația poate deveni și mai rea decât este. E vorba de un realism geopolitic. Sondajele arată o scădere (sub 50%) a interesului american pentru război”, a mai spus analistul politic.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase