VIDEO Dan Dungaciu: „China abia așteaptă o prietenie cu Federația Rusă, în care rușii nu au ce să negocieze”

Publicat: 13/09/2022, 23:05

China stă pe margine și se uită cum Federația Rusă se împiedică în Ucraina și totodată își distruge relațiile cu Occidentul pentru ca mai târziu să negocieze cu Putin din poziția de lider, întrucât Rusia nu va mai avea alternativă, spune prof. univ. Dan Dungaciu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Prin războiul lor (Rusiei n.red) cu Occidentul stă China și se uită la ei și spune „bun ia vedem ce se întâmplă”. Legătura aceea veșnică și indestructibilă între între liderii Chinei și ai Federației Ruse este așa, pe hârtie, pentru China are pârghiile în acest moment.

China abia așteaptă o prietenie cu Federația Rusă, în care Federația Rusă n-are ce negocieze, pentru dacă i se închide vestul, legătura economică, legătura strategică se închide și atunci vine China și spune „ce negociem? Păi voi ce alternativă de negocieri aveți? N-aveți nicio alternativă”, a declarat prof. univ. Dan Dungaciu.

China va profita de ruperea relațiilor dintre Rusia și Occident

Analistul spune că China va profita la maximum de deteriorarea relațiilor dintre Rusia și Occident și îl va obliga astfel pe Putin să negocieze în termenii chinezești.

„De-asta se vinde petrolul, gaze cu 30 % mai puțin.  De asta dosarele care erau pe mesele rușilor și chinezii voiau discute despre ele, dar aroganții oligarhi de la Moscova nici nu discutau. Ei aveau alternative, mergeau la vest, acolo erau bani, acolo erau resurse. Acum vin ei cu dosare și spun „domnilor chinezi, putem negociem?””, spune Dungaciu.

China susține Rusia, dar are grijă nu încalce sancțiuni

De asemenea, Dungaciu este convins de faptul că chinezii se bucură de eșecul Rusiei în Ucraina, dar nu poate să țină cu Occidentul care e apropiat de americani, dușmanul lor cel mai mare.

„Deci China se bucură pentru această slăbiciune, chiar dacă formal nu poate ține partea Occidentului și Americii. Dar nu înseamnă nu-i surâde uitându-se la zbaterile Federației Ruse, chiar dacă nu poate țină cu Occidentul. Asta e și explicația pentru care China, foarte prudentă, susține Federația Rusă, dar are grijă nu încalce sancțiuni”, a mai afirmat el.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase