VIDEO DIPLOMAȚIA RĂZBOIULUI. Generalul (r) Eugen Bădălan: „Diplomația internațională trebuie să găsească astăzi formula de a scoate Rusia din războiul din Ucraina fără a umili Federația Rusă” Ce spune despre atitudinea lui Joe Biden

Publicat: 10/05/2022, 11:29
Actualizat: 10/05/2022, 11:30

Generalul (r) Eugen Bădălan, fost șef al Statului Major General, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Domnia sa a vorbit despre o diplomație a războiului, mai mult decât necesară într-o astfel de situație. El a punctat faptul că diplomația internațională are menirea de a găsi acea formulă necesară, pertinentă și coerentă de a scoate Rusia din războiul din Ucraina, fără a da senzația de umilire poporului rus.

„Diplomația internațională va trebui să găsească o ieșire din război a Federație Ruse, convenabilă Federației. Nu neaparat cedând la cererile lor abracadabrante, dar să găsească pentru Rusia și pentru Putin o ieșire acceptabilă. Poporul rus, că e convenabil sau nu pentru noi, are conștiința poporului imperial. Și nu acceptă umilința. Diplomația internațională astăzi trebuie să găsească această formulă de a scoate Rusia din războiul din Ucraina fără a umili Rusia.


Americanii nu greșesc foarte mult când spun că rușii au pierdut războiul. Numai că atitudinea președintelui american, Joe Biden, mi se pare puțin lipsită de diplomație. Este mai mult o atitudine războinică decât o atitudine diplomatică.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.