VIDEO | Eugen Popa, hipnoterapeut: „Orice problemă pe care o are un om are la bază o intenție pozitivă”

Publicat: 28/07/2022, 23:30

Eugen Popa a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Specialistul în hipnoză și autohipnoză, vorbește la „Marius Tucă Show” despre dependențe și cum putem scăpa de ele.

E. Popa: „Când vorbim despre dependențe chimice, mai întâi trecem prin detoxifiere fizică, biologică, chimică, după care lucrăm la mental. Orice problemă pe care o are un om are la bază o intenție pozitivă. Cel mai adesea, spre exemplu, fumatul. Nu cred că am întâlnit nicio persoană până acum care să fi fumat pentru prima dată singură. Fumatul este un comportament social și cu alcoolul foarte asemănător, drogurile nici nu mai spun. Deci, ca să ajungi să iei droguri trebuie să fii cu cineva care deja face chestia asta și cu care tu vrei să te asociezi conștient sau inconștient. Dacă nu suntem mici, suntem tribul nostru, sunt părinții, apoi tribul nostru este grădiniță, apoi colegii de la școală. 

Tot timpul avem nevoie de această apartenență socială și dacă grupul social de care vreau aparțin are anumite comportamente sau anumit cod social, anumit cod vestimentar eu îl voi împrumuta ca aparțin acelui trib, acelei găști. Indiferent că vorbim de adicție, vorbim de fobie, ideea este aceeași. Există un stimul, dar și un răspuns la stimul.”

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!