VIDEO | Eugen Răchiteanu: „Încercăm să aducem un plus de calitate în viața oamenilor. Orchestra Anima este formată din profesioniști”

Publicat: 16/03/2023, 11:12

Eugen Răchiteanu, preot colaborator la Parohia Catedralei Sf. Iosif, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre Orchestra Anima a Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti, a cărei dirijor principal este Cătălin Toropoc. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„În toată orchestra Anima este o activitate deosebită, dirijorul principal find Cătălin Toropoc. Aceasta nu face altceva decât să aducă acel plus de viață. Orchestra este constituită din marii muzicieni din România, adică din profesioniști. Toate concertele sunt asigurate de astfel de artiști.

De Crăciun au participat peste 1100 de oameni, fiind debutul acestei orchestre. L-am avut invitat pe maestrul Gheorghe Zamfir. De data aceasta avem un triplu eveniment: împlinim 140 de ani de Arhiepiscopie Romano-Catolică București. Cu această ocazie, organizăm trei concerte. Primul concert este în data de 18 martie, adică sâmbătă (ora 20), pe 27 aprilie va fi un alt concert, iar în data de 23 mai vom organiza alt concert. Ultimul concert va fi dedicat Fecioarei Maria, pentru că aceasta se sfințește în biserica catolică toată luna mai. Vom cânta o operă a unui compozitor Italian”, a declarat Eugen Răchiteanu.

Operele au fost alese în cinstea Sfântului Iosif

„Suntem în timpul postului și toate operele au fost alese ca să îl cinstim pe Sfântul Iosif, dar și în amintirea celor 140 de ani de arhiepiscopie.

Noi avem activități pastorale, adică stăm cu oameni în parohii. Sunt preoții care stau cu oameni în parohii și celebrează sfânta liturghii și toate celelalte sfinte taine, dar sunt și preoți care se ocupă de partea culturală, de partea științifică”, a mai spus acesta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase