VIDEO | Gen. Silviu Predoiu: „Bâstroe, ca punct de tensiuni între România și Ucraina, așa este din 2004. Nu a fost niciodată altfel”

Publicat: 16/03/2023, 14:25
Actualizat: 16/03/2023, 17:05

Gen. (R) Silviu Predoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că Ucraina nu a respectat niciodată înțelegerile privind Canalul Bâstroe. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Bâstroe, ca punct de tensiuni între România și Ucraina, așa este din 2004. Nu a fost niciodată altfel. Nu au fost respectate înțelegerile. Doar România l-a respectat. Au avut programul lor și și-au urmărit interesul. Acum au scuza că nu au timp să se ocupe de situația aceasta. Regiunea cu Ismail nu a fost a lor, ci a Moldovei. Deci, de ce s-ar frământa foarte tare? Abordarea este așa cum ne-am învățat. Ar trebui să terminăm cu aiureala cum că nu știm dacă Chilia este afectată sau nu. Ea are un statut prevăzut de Uniunea Europeană, iar acela trebuie implementat și este nevoie să ne întoarcem la ce a fost. Nu se acceptă compromisuri din acest punct de vedere”, , a declarat gen. (R) Silviu Predoiu.

Conform acestuia, Sulina este canalul de comunicare ce trebuie gestionat corect. „Acolo se rezolvă multe interese. Noi trebuie să rezolvăm problema, să facem Sulina să fie funcțională la maxim. România ar trebui să fie clară și fermă. Așa să facem și cu Bâstroe, și cu problema minorităților.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase