VIDEO | Gen. Silviu Predoiu: „România ar trebui să fie un contributor la redefinirea identității Europei”

Publicat: 06/10/2022, 11:32

Gen. (R) Silviu Predoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Generalul spune că Uniunea Europeană trebuie să se schimbe prin oameni.

E important dincolo de Europa, România ar trebui fie o parte activă la acest proces, nu așteptăm hotărască alții din nou cum o fie. Întârzierile sunt total nejustificate.

Schengen avea un set de criterii pe care noi le-am îndeplinit cu sacrificii, cu eforturi, cu bani luați de la fiecare român. De ce n-am intrat? Pentru că 3 state prietene, parteneri strategici, au hotărât peste noapte, pe rând, când unul, când altul, să respingă, pentru că suntem cam corupți, că suntem vulnerabili.

Nu suntem nici mai mult, nici mai puțin corupți decât cei care vorbesc despre corupție. Europa ar trebui să se întoarcă la a vorbi clar și adevărat, nu să deformăm lucrurile și să le interpretăm tot timpul. 

Problema este vrea ca România fie un contributor la redefinirea identității Europei. Cea mai mare problemă la UE este că s-a generat un corp de funcționari europeni care nu mai au treabă cu restul statelor și ei sunt cei care hotărăsc și conduc.

Uniunea Europeană trebuie să se schimbe prin oameni”, a spus Gen. Silviu Predoiu.

Puteți urmări emisiunea pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase