VIDEO General (r) Ștefan Dănilă: „Războiul din Ucraina are slabe șanse să-i vedem finalul. Negocierile de pace în termeni rusești ar fi în defavoarea Kievului după anexările ilegale”

Publicat: 11/10/2022, 23:42

Războiul din Ucraina nu pare să aibă un final apropiat în condițiile de față escaladările din ultima vreme și după ce Rusia a anexat ilegal 20% din teritoriul țării vecine. O eventuală pace „rusească” ar fi total în defavoarea Ucrainei, spune generalul (r) Ștefan Dănilă, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat cum vede evoluția războiului din Ucraina după 230 de zile, generalul (r) Ștefan Dănilă spune: „Războiu, din păcate, a evoluat așa cum vorbeam cu câteva luni înainte, atunci când spuneam numărăm zilele, după care vom începe numărăm lunile și nu ajungem numărăm și ani.

E un război care are slabe perspective. În momentul de față spunem este destul de greu să-i vedem finalul. Spuneam de atunci nu avem o soluție pentru sfârșitul războiului, în condițiile în care ambele părți sunt greu de adus la masa negocierilor și fiecare parte își susține dreptatea, propria dreptate”, a declarat el.

La finalul lunii septembrie Vladimir Putin a semnat anexarea celor patru teritorii ucrainene, un fapt condamnat ferm de tot Occidentul. Aceste anexări nu sunt recunoscute la nivel internațional nici de „prietenii Kremlinului” China, India sau Turcia.

„Suntem la opt luni de război care au însemnat ocuparea a 20 % din Ucraina. În momentul de față, deja, chiar dacă nu este recunoscut la nivel internațional referendumul, în Rusia este considerat au alipit Rusiei 4 regiuni care nu sunt o nouă Ucraină, care sunt acum parte din Rusia.

În momentul de față lucrurile au luat o altă întorsătură. Pornim de la alt nivel al negocierilor, dacă s-ar începe aceste negocieri, negocieri care ar fi și mai defavorabile Ucrainei, din păcate”, a declarat generalul.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat, marţi, un decret ce declară oficial drept „imposibile” perspectivele oricăror discuţii ale ucrainenilor cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, însă lasă deschisă uşa convorbirilor cu Rusia.

Întrebat cum ar putea avea loc alte negocieri de pace în condițiile în care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a semnat un decret care interzice orice fel de negociere cu Rusia, atât timp cât președinte este Vladimir Putin, generalul spune: „Sunt multe poziții foarte radicale de o parte și de alta. Spuneam atunci, în urmă cu câteva luni cu cât vor fi mai mulți morți, mai multe distrugeri, cu atât va fi mai greu de negociat. Soluția diplomatică va fi mai greu de găsit. Și atunci care este soluția? Pentru că un război care ofere o soluție pentru una dintre părți nu poate însemne decât un singur lucru – capitularea celorlalte părți.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României