VIDEO Generalul (r) Virgil Bălăceanu: „Rușii urmăresc cucerirea completă a regiunilor Donețk și Luhansk”

Publicat: 09/08/2022, 23:02

În zona Dombasului rușii urmăresc cucerirea completă a regiunilor Donețk și Luhansk. La ora actuală luptele se dau pe axa mediană, spune Generalul (r) Virgil Bălăceanu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„În zona Dombasului există luptă în continuare. Se vede foarte clar, orașul pe care l-au cucerit după îndelungi și lupte a fost Iz-Umu. De la Iuzum înspre sud vedem Sloviask-ul, Kramatorscu și vedem Donețkul . E aceasta este axa principală. Axa aceasta înseamnă a rezista pe acest intrând – punga Dombasului.

S-a cucerit inițial Rubijne, după care Severodonețkul peste drum dacă este noul oraș Lîsîcheasnk-ul. La ora actuală luptele se dau undeva pe o linie mediană. Această pungă în această pungă care are 2 axe în interior nu sunt menționate pe hartă, dar știm din ceea ce ni se comunică sunt 2 orașe Siversk și Bahmut. Sunt importante pentru ele ar însemna și posibilitatea de interceptare a autostrăzii. E 40. Autostrada E 40 asigură libertatea de mișcare în interiorul pungii. Pe de altă parte, rușii urmăresc misiunea finală aceasta ar trebui fie cucerirea Slovianskului, Cramatorsk-ului și dezvoltarea ofensivei înspre Donețk, respectiv și dinspre Donețk înspre ca spre sud înspre sud, ca închidă punga.

Pe de o parte încercuiască gruparea de forțe ucrainiene care au trecut la apărare și aici trecerea la apărare din 2014, pe de altă parte extindă partea cucerită din oblastul Donețk, pentru oblastul Luhansk l-au cucerit. Au mai cucerit o parte din Harkov, destul de importantă din oblastul Harkov aproape 30 % interesant este și modul în care s-a luptat pe Harkov.

Pentru prima dată și-au demonstrat ucrainienii capacitatea de contraofensivă, au reușit să-i împingă pe ruși de pe zona Harkov până aproape 10 kilometri de graniță”, a declarat generalul Băbăceanu.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase