VIDEO Ion Cristoiu: „Aderarea Finlandei și a Suediei la NATO nu se va realiza niciodată”

Publicat: 30/06/2022, 22:19

Aderarea Finlandei și a Suediei la NATO nu se va realiza niciodată pentru că țările nordice nu îi vor da afară din țară pe „teroriștii PKK”, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat dacă deschiderea Turciei care a spus că este de acord cu aderarea Finlandei și a Suediei la NATO va atrage consecințe din partea Rusiei, Ion Cristoiu a spus: „Nu deranjează cu nimic (Rusia n.red). În primul rând că nu au aderat. (Aderarea n.red) nu se va realiza niciodată pentru că în momentul în care se va pune problema aderării efective, turcii vor cere ca PKK (ceea ce Ankara consideră a fi membrii ai unei organizații teroriste n.red) să fie dați afară din Suedia. Pai cad zece Guverne acolo decât să îi dea afară și nu are nicio valoare.

Dacă Vladimir Putin … el este un vârf – Rusia este un vârf, este ce se vede și în spate sunt trei sferturi din planetă care ne urăsc pe noi occidentalii”, a declarat Ion Cristoiu.

Turcia s-a răzgândit și va sprijini aderarea Finlandei și Suediei la NATO, a anunțat marți seară președintele finlandez Sauli Niinisto. Liderul de la Helsinki și premierul Suediei au avut o întrevedere cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în urma căreia a fost făcut anunțul.

Liderul rus a avertizat miercuri că, dacă cele două țări vor primi trupe NATO și infrastructură militară pe teritoriul lor, Rusia va “răspunde în oglindă”.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase