VIDEO Ion Cristoiu, despre canalul Bâstroe: Folosirea canalului de navele ucrainene va distruge Delta Dunării

Publicat: 14/07/2022, 22:27

Zelenski recunoaște că folosirea canalului Bâstroe va distruge fauna și flora din Delta Dunării, dar cu toate astea cere permisiunea să îl folosească pentru a exporta cerealele din Ucraina, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Acel canal l-au construit ucraineni de-ai dracului, au făcut pulbere Delta Dunării, a fost atunci un scandal internațional, UE a protestat, ecologiștii s-au îmbrăcat în pelicani și deodată vine MAE care spune în acest moment, având în vedere ca ucraineni au o problemă, dar el (Zelenski) recunoaște că nu are voie, pentru că circulația pe acel canal face pulbere Delta Dunării. Culmea penibilității este că recunosc „Noi ne păstrăm poziția de principiu dar dă-mi”.

Pai stați să ne lămurim. Și dacă ar fi război nuclear ei (ucrainenii n.red) distrug acel canal și recunosc”, a spus Ion Cristoiu.

„Avem o țară care e acum într-un război cu Rusia. Această țară condusă de un domn Zelenski nu zice „sunt la ananghie”, el zice așa: „Sunteți obligați să muriți frig, vouă să vi se distrugă canalulȚ, au făcut pulbere Portul Constanța si zice voi sunteți obligați că pe noi ne atacă rușii.

Sunt de acord să fim solidari, dar nu ar trebui să existe undeva și niște interese românești? pentru că distrug Delta”, a afirmat Cristoiu.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase