VIDEO Jurnalistul Cornel Nistorescu, despre discursul lui Zelenski și adevărata miză a războiului: „Introducerea pe agendă a acestei afirmații este un câștig / Ucraina a picat într-un loc de coliziune între două mari forțe planetare.”

Publicat: 04/04/2022, 22:10

Jurnalistul Cornel Nistorescu a fost invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul. Acesta a analizat discursul lui Volodimir Zelenski, devoalând care a fost, în opinia sa, punctul forte al mesajului transmis de acesta românilor după 40 de zile de la atacul Rusiei asupra Ucrainei.

“Ce avea de spus Zekenski în seara asta, eu știam. Ce ne-a spus, contribuția românilor, mulțumirile, totul impecabil. Singurul lucru important după părerea mea este că și în discursul lui Zelenski și în reacția românilor apare formulată problema minorității române din Ucraina. Punct. Introducerea pe agendă a acestei afirmații, din punctul ăsta de vedere este un câștig.”

Cornel Nistorescu a mărturisit și faptul că miza războiului nu a fost Ucraina.

“Nu se luptă Ucraina, este o confruntare între Rusia și americani și interesele economice americane. Ucraina a picat într-un loc de coliziune între două mari forțe planetare și încearcă și să sperăm că iese cu bine din asta”, a conchis jurnalistul.

Zelenski s-a adresat românilor

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut luni seara un discurs, prin videoconferință, în plenul Parlamentului României.

Acesta a vorbit, printre altele, despre situația provocată de invazia rusă din țara sa, cu precădere despre masacrul de la Bucea, o localitate aflată în apropiere de capitala Kiev.

Înaintea discursului lui Volodimir Zelenski, de la tribuna Parlamentului au vorbit președinții celor două Camere, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase