VIDEO | Magda Catone, despre teatrul pe timp de pandemie: „Am jucat mai puțin decât aș fi putut să cred. Mi se pare, însă, că a fost un joc reușit din partea celor care l-au organizat”

Publicat: 07/07/2022, 03:24
Actualizat: 07/07/2022, 03:26

Magda Catone și Carol Ionescu, fiul actriței și al regretatului Șerban Ionescu, au fost invitații lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceștia au vorbit despre teatrul pe timp de pandemie și cât de mult i-au afectat perioadele de restricții. Magda Catone a precizat că nu se aștepta ca timpul petrecut acasă să fie atât de lung și este de părere că toată această situație „a fost un joc reușit din partea celor care l-au organizat”.

„E, mai întâi, un respiro, mai întâi, ne gândim. Mai întâi, am crezut n-o fie atât de lungă șederea asta acasă. Eu am început prin faptul am încheiat masteratul la regie, am făcut un spectacol la Teatrul Nottara, în care se apucase se joace de 3-4 ori și, în luna martie, când s-au închis toate prăvăliile, am închis și noi și am făcut niște repetiții disperate, în care aveam colegi cu masca pe figură și cu masca în buzunar și cu masca pe creier. Am fost cu toții exasperați ne mascăm și supraviețuim. Și uite nu e de glumă, unii sunt, Doamne iartă-mă, pe lumea cealaltă și nu mai știi pe unde e.

Mie mi se pare, însă, a fost un joc reușit din partea celor care l-au organizat. Am jucat mai puțin decât fi putut cred, dar ne-am pansat, așa, puțin rănile astea organizate de alții și, din tranșee, am răsărit cu pușca la picior și am mai jucat câteva spectacole și pe scena Teatrului Național, unde încă mai am un angajament de câteva luni, zile, clipe, secunde”, a afirmat Magda Catone.

În ciuda faptului că Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” a avut parte de succes și în format online, invitații lui Marius Tucă au afirmat că perioada de restricții a fost una groaznică.

„A fost groaznic pentru toți artiștii, evident. A fost subțire chiar și soluția teatrului online, pe care cu reticență am acceptat-o. Ne-am derulat festivalul anul trecut online și a avut ecouri foarte puternice și, în timpul ăla sau puțin înainte, a fost UNITER-ul, adică au fost reușite care ne-au înscris și pe noi într-un culoar așa nesperat, pentru a fost premieră, a fost pionier”, au precizat Magda Catone și Carol Ionescu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, s-a alăturat echipei Gândul, în mai 2022, unde tratează subiecte de actualitate, în calitateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase