VIDEO | Petre Roman: „Cel mai important era să contăm ca țară a UE. România a fost un ultim vagon al trenului”

Publicat: 17/03/2023, 11:36

Petre Roman, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că România a avut șansa de a fi un stat activ, însă nu s-a întâmplat acest lucru. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Președintele a spus că România este un stat eșuat, ceea ce pe mine m-a surprins foarte tare. Dacă ne gândim la istoria ei, România este un stat formidabil”, a declarat fostul premier.

Petre Roman a adăugat că a fost cel care am condus negocierile de aderare la Uniunea Europe, ba chiar a propus data integrării (1 ianuarie 2007). „Unii spuneau că suntem departe, că este imposibil, dar așa a fost. Cel mai important lucru era ca să contăm ca țară membra a Uniunii Europene. Am spus că România a fost mereu un ultim vagon al trenurilor. Aveam ocazia să fim în locomotivă, ceea ce înseamnă să fii un stat activ, însă nu s-a întâmplat asta – n-au făcut nicio strategie în sensul ăsta, nu s-au gândit la acele domenii în care România poate să fie.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase