VIDEO | Petre Roman, despre falimentul Silicon Valley Bank: „Nu cred că va exista o nouă criză economică”

Publicat: 17/03/2023, 12:39

Petre Roman, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta este de părere că nu va exista o nouă criză economică. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Silicon Valley Bank și-a asumat, într-un anumit moment, când exista lichiditate, niște riscuri excesive. Toți banii pe care îi aveau i-au pus în fonduri de investiții, iar acum au constatat că 93% din activele băncii nu sunt asigurate. Asta este enorm. A trebuit să intervină statul american, respectiv Trezoreria americană”, a declarat Petre Roman.

Sistemul bancar stă, înainte de orice, pe maximă încredere, spune acesta.

„Elveția este așezată temeinic. Zilele trecute am văzut că acolo sunt câteva dintre cele mai importante firme de negocianți în petrol, gaze, minerale. Anul trecut, profitul a fost de 115 miliarde de dolari. În anul 2022, excedentul cantonului Geneva a fost de 1 miliard de dolari.

La Geneva predau două cursuri: unul de relații internaționale și politică globală, iar celălalt este pentru management economic și financiar, care se numește luarea deciziilor sub risc și incertitudine, din perspectiva piețelor economice și financiare”, a mai spus fostul premier.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase