VIDEO Ponta, despre autostrada uitată de toate Guvernele dintre Comarnic – Brașov: După mine au mai fost 7 premieri. Eu cred că toți 7 au zis: „și-a luat-o prostul ‘ăla.. nu ne-o mai luăm și noi”

Publicat: 01/08/2022, 23:31
Actualizat: 01/08/2022, 23:32

Victor Ponta explică de ce nu mai face nimeni mult așteptata autostradă dintre Comarnic și Brașov: „Erau gata contractele, pe noi nu ne costa nimic și înainte să anunț semnarea a venit Băsescu și a zis sunt „indicii de corupție” și ne amenința cu DNA-ul, cu pușcăria și toți funcționarii s-au speriat. După mine au mai fost 7 premieri și eu cred că toți 7 au zis: „Ce și-a luat-o prostul ‘ăla.. nu ne-o mai luăm și noi”, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat de ce nu s-a făcut nici până în ziua de azi autostrada Comarnic – Brașov, fostul premier Victor ponta spune: „După mine au mai fost prim-miniștrii așa: Cioloș, Grindeanu, Tudose, Dăncilă, Orban, Cîțu și Ciucă . Ai mai auzit pe vreo unu mai zică ceva de Comarnic – Brașov? Eu cred toți 7 au zis „băi, ce și-a luat o prostul ăla.. nu ne-o mai luăm și noi”.  

Erau gata contractele și atenție nu cu chinezi, nu cu turci…ne sar ăștia în cap. „Luați și voi cei mai mari din Europa”. Cei mai mari erau așa Vansip – francezi, Strabag – austrieci, Aktor – greci, care au făcut multe și mari (proiecte și autostrăzi) .. și am zis gata, ok, anunțăm semnarea, după care a venit Băsescu și a zis sunt „indicii de corupție”.

Era un consorțiu de firme, consorțiu de 3 firme. Treaba era în sensul următor: ei puneau banii, atunci era 1,7 milioane – Autostrada Comani Brașov, 46 de kilometri.

Contractul era cum sunt în toată Europa. Ei pun taxă la autostradă. Nu-și închipuie nimeni din taxa aia din 2 lei 5 lei 7 lei cât în ei își acoperă ei cei 1,7 miliarde.. era o chestie de trafic, nu se acoperă, guvernul plătește o taxă de disponibilitate. Adică, tu ai încasat din taxa aia de la cetățeni 100 de lei, de fapt, tu trebuia încasezi, ca să-ți recuperezi banii 150 de lei.. îți mai dau eu 50 lei de la buget. Ăsta dealul! era copiat. 

Știi cât am avut deficit? 0.9% din PIB am avut atunci. Că am zis:nu mergem pe datorie”. Pe noi nu ne costa nimic, eu făceau ei cu banii lor, dar se punea pe buget pentru era o datorie a statului român.

Sincer fie un prostia mea am zis băi, ok, au pus-o pe Koveși, ne-a anchetat pe toți, i-a luat pe toți. Au fugit toți de la CNADNR și am zis bine, domne, ok, hai, lasă, că voi câștiga alegerile, pleacă Băsescu și ne apucăm în ianuarie. Nu eram convins o câștig, dar eram convins oricine vine după Băsescu, nu e așa nebun ca Băsescu. 

Adică DNA-ul, dacă știa ceva, zicea „ia semnați-mă contractul, luați banii prindem în flagrant”. El ne-a anunțat dinainte  se cercetează urmează se întâmple ceva grav.

S-a speriat toată lumea acuma pe bune. Funcționarii de la CNADNR, de la minister au și ei un salariu de 1.000-2.000 de euro. Nu vor se pună cu Băsescu, cu DNA-ul.

Eu ți-am zis cei 7 prim-miniștri de după, atât de deștepții au fost că niciunul nu s-a mai atins de Comani-Brașov”, a declarat Victor Ponta.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.