VIDEO Ponta, despre discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad: „ Cât am fost eu premier nu și-a permis niciodată chestia asta. Acum e loc”

Publicat: 01/08/2022, 21:48

Discursul rasist și extremist a lui Viktor Orban de la Băile Tușnad vin pe un fond mult prea „permisiv” în această perioadă, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat cum i s-a părut discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad care a creat val imens de indignare atât în societatea românească cât și în Europa, fostul premier Victor Ponta a declarat: „Eu cât am fost premier și era și Orban.. nu și-a permis niciodată chestia asta. Orban este un politician adevărat. Știe când e loc și când nu e loc.

Întinde coarda, dar nu o rupe niciodată și cu Uniunea Europeană și cu toți. Dacă acum e loc.. de ce nu?

Cei care-l votează și îl susțin pe Viktor Orban s-au bucurat de discursul lui”, a declarat Victor Ponta.

Declarațiile rasiste a lui Viktor Orban au scandalizat Europa

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a dezlănțuit împotriva „amestecului” de rase europene și non-europene, într-un discurs susținut la Băile Tușnad, unde a participat la o școală de vară. Afirmațiile lui Orban au atras imediat indignarea partidelor de opoziție și a politicienilor europeni.

„Noi (n.r. maghiarii) nu suntem o rasă mixtă … și nu vrem să devenim o rasă mixtă”, a afirmat Orban, adăugând că țările în care se amestecă europeni și non-europeni nu mai sunt „națiuni”.

Afirmațiile de acest gen ale lui Viktor Orban nu sunt noi, dar de data aceasta au fost formulate în termeni duri, de extremă dreapta, scriu jurnaliștii britanici, care au preluat aceste declarații de-a dreptul halucinante ale liderului naghiar.

Reacțiile la declarațiile extremiste ale lui Orbam nu s-au lăsat așteptate. Katalin Cseh, europarlamentar din partea partidului de opoziție Momentum, a declarat că a fost îngrozită de discursul premierului.

Iohannis spune că UDMR trebuie vină cu explicații

Președintele Klaus Iohannis a reacționat, astăzi, în timpul conferinței comune desfășurate la Palatul Cotroceni alături de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită oficială în România, după declarațiile scandaloase făcute de premierul ungar Viktor Orban, săptămâna trecută, la Băile Tușnad. Șeful statului a criticat afirmațiile lui Orban și a subliniat că UDMR trebuie să vină cu explicații în acest sens.

„E inadmisibil ca un înalt oficial european să vină cu un discurs despre teoria raselor. O teorie care a dus la cea mai teribilă catastrofă din Al Doilea Război Mondial.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.