VIDEO Ponta: „Europa se schimbă. Cred că Bruxelles-ul și instituția europeană e o frână uriașă și va alimenta suveranismul”

Publicat: 04/10/2022, 00:05
Actualizat: 04/10/2022, 08:08

În acest moment construcția europeană evoluează într-o altă direcție, iar acest lucru va face ca Europa să se schimbe. „Bruxelles-ul și instituția europeană e o frână uriașă care va alimenta suveranismul” , spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Construcția europeană evoluează într-o altă direcție, nu în sensul ne despărțim acum, da, în sensul în care până la urmă fiecare țară se luptă pentru un interes și când cedez ceva, cedez că îmi convine mie”, a declarat Ponta.

Întrebat dacă se va schimba ceva din acest punct de vedere, fostul premier Victor Ponta spune: Nu în România. Europa se schimba. Păi, primii suveraniști au fost britanici când au ieșit din Uniunea Europeană.

Eu cred Bruxelles-ul în acest moment este oprit. Aparatul european este cel mai mare dușman al Uniunii Europene, pentru au promovat un stil clientelar și birocratic în care niște funcționari despre care habar n-ai cine sunt, nu-i vezi, dar îți decid ție viața în România”, a spus fostul premier.

Victor Ponta a declarat că atât europenii cât și românii s-au săturat de birocrația de la Bruxelles făcută și întreținută de anumiți oameni care formulează idei și rapoarte care nu au nicio legătură cu realitatea din teren.

„Eu uitam la rapoartele alea de MCV- cum scriu. Sunt aceleași vorbe de 2 bani „cu lupta împotriva corupției trebuie întărită” și gândeam, mă, cine-s aia 2-3 ciufuți care sunt din nu știu ce țară și ce salariu au ăia? „Păi 15000 de euro pe lună” și-au fost ăia și pe-aici prin România, au fost și ei la judecătorie, la Slobozia, vadă de fapt, ce problemă are românul cu justiția, nu cu prostiile pe care le scrieți voi acolo.

S-a dus doamna von der Leyen în Italia, sâmbătă, înainte de alegeri și a zisdacă o votați Meloni nu vă mai dau bani” și luat 26%. A fost sâmbătă acum în Bulgaria a luat bătaie omul lor.

Cred Bruxelles-ul în acest moment și instituția europeană e o frână uriașă și va alimenta de fapt, suveranismul”, a afirmat el.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase