VIDEO | Ponta: „Noi privatizăm profiturile și naționalizăm pierderile”. Palada: „Românii merită tot ce e mai bun”

Publicat: 19/07/2023, 08:56
Actualizat: 19/07/2023, 08:57

Victor Ponta, fost premier al României, și Mirel Palada, sociolog, au fost invitații lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Ponta este de părere că Guvernul trebuie să-și asume niște reforme cruciale mai ales în administrație pentru a reduce deficitul bugertar și nu să mai „naționalizăm pierderile”. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Victor Ponta: „În România, acolo unde și cred în inițiativa privată, în economie, acolo unde am privatizat servicii publice s-a întâmplat exact cum spune și îl citez pe maestrul meu Florin Georgescu: „Noi privatizăm profiturile și naționalizăm pierderile”.

Mirel Palada, sociolog: „Apa Nova și companiile de energie unde se duce tot profitul făcut de energie care se duce în străinătate... și PSD-ul ascultă de Iohannis”.

Victor Ponta: „Nu, nu știu dacă ascultă, nu vrea să-l supere. PSD încearcă guverneze, dar problema e următoarea: nu cred se mai poate guverna cu acest stat. Adică știi cum se zice la fotbal la noi „hai mai aducem doi-trei jucători”. Nu mai poți! Scoate-i pe toți aduci „de la tineret”, 3-5 ani și faci treabă…”

Mirel Palada, sociolog: „Trebuie vină armata și securitatea”.

Victor Ponta: „Nu, Doamne ferește! Mirel, uite a venit dl. Ciucă. Lasă-mă cu armata, armata are alte treburi”.

Mirel Palada, sociolog: „Eu spun ce gândesc românii, care sunt stereotipurile. Eu spun românii zic că politicienii sunt niște nenoroci, niște nasoi. Cel mai bine ne conducă armata și securitatea. Eu spun ce văd în sondaje”.

Victor Ponta: „Eu trăiesc mai mult prin avioane și aeroporturi și veneam de la Atena, cred și, cu căștile la urechi, cum sunt tot timpul și un domn mai în vârstă comenta „Uite mă Ponta, uite aici ce bine este aici administrația”, apropo, Grecia nu mi se pare un model, dar rog și, eu scot căștile și zic: „Aveți dreptate și eu cred Aeroportul Otopeni este cea cel mai murdar, cel mai sub-dezvoltat și cel mai penibil aeroport din din Europa, pentru nu se vrea să se facă nimic”. Și el zice: „păi, normal, cu PSD-ul 32 de ani la la guvernare, cine facă?” Și lumea din jur normal, atentă se distreze și eu am zis: „Culmea și cu asta sunt de acord. M-am săturat de PSD-istul ăsta de Iohannis, m-am săturat de PSD-istul de Băsescu, acum, uite, avem un alt PSD-ist, pe Ciucă prim-ministru, să-i dăm jos o dată pe pesediștii ăștia!. Cred omul nu s-a prins ce voiam spun. Sigur votează cu AUR.”

Întrebat cum vede restructurarea statului, fostul premier Victor Ponta spune: „Sincer, eu am crezut PSD, PNL, împreună, n-aveau adversari, cu Iohannis împreună, atenție, Comisia Europeană nu știu dacă ați remarcați. 3 ani de zile am făcut deficit, și din cauza balamucului n-a călcat nimeni de la Bruxelles pe la București.

A venit Ciolacu prim-ministru și după o săptămână a apărut șefa de la buget-finanțe, șeful de la PNRR și ne-au zis: „E nasol cu deficitul, dacă nu faceți ceva, tăiem fondurile europene”, dar unde ați fost 3 ani de zile? Nu aveam pe deficit și datorii? și acum l-au băgat în ședință pe Ciolacu.

I-am și spus părerea mea lui Ciolacu: „Eu îi dădeam afară, îi trimiteam se ducă vorbească cu Ciucă, cu Cîțu și cu Orban, eu eu de-abia am venit pe aici, nu știu ce se întâmplă. Uite, spun eu unde-s ăștia trei. Mergeți la ei discutați cu ei de deficit și de datorii”.

Eu așa am sperat, tu ai toată puterea, „taie odată ceva!” Nu poți tai din 41 de județe, deși puteai faci opt-10, maxim și nu era nicio problemă? Nu poți tai din 3.300 de primării? Puteai faci 1.000, dar n-ai tăiat! Măcar asta cu agențiile… în 2025 o le desființeze pentru că n-o mai aibă bani, până atunci ne mai împrumutăm”.

Mirel Palada, sociolog:În primul rând, nu pot să-mi contrazic șeful niciodată. „Am o opinie dar nu sunt acord cu ea”, spunea un vechi banc comunist. Sunt de acord cu faptul în România sunt trei chestii pe care cine le face va avea soarta pe PNȚCD-ului.

Avem reforma administrativă, localitățile, nu atât de mult județele, cât localitățile. Sunt prea multe și cele mai multe din ele nu se justifică, mai ales cu scăderea populației. Ai primării și așa mai deprte, care de fapt este o mare asistență socială mascată în zonele sărace, dar cine se atinge de chestia e „pa”.

Ai reforma educației despre care nimeni nu știe cum trebuie făcută și ai reforma funcționarului public. În momentul de față, sunt 10 ani de zile de când am fost la Guvern și nici acum nu poți dai pe cineva afară, decât după 4-5 ani de zile, cu niște proceduri absolut greoaie, strigătoare la cer. Dar eu acum îmi permit luxul zic românii merită tot ce e mai bun. Eu nu mai am încredere în poporul ăsta”.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică