VIDEO Ștefan Popescu: „Ucraina înregistrează succese operaționale pe teren, dar asta nu înseamnă că va câștiga războiul”

Publicat: 15/11/2022, 22:30

Ucraina înregistrează anumite succese în acest moment, dar este departe de a putea spune că va câștiga războiul cu Rusia. Mai mult, Rusia va fi mereu o amenințare pentru această țară, spune analistul de politică externă, Ștefan Popescu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„În primul rând, eu uit și am i-am ascultat și pe militarii pe care i-ați invitat și am observat nu fac diferența între tactică și strategie. Din punct de vedere tactic, într-adevăr, ucrainenii înregistrează, ajutați de occidental, succese operaționale pe teren, dar asta nu înseamnă va câștiga războiul”, a declarat Ștefan Popescu.

Analistul de politică externă face o analogie a succeselor înregistrate pe teren în războiul din Ucraina vs. războiul sovieto-finlandez, unde nordicii înregistrau într-o perioadă mai multe câștiguri, ca în final să fie nevoită să accepte tratatul de pace de la Moscova.

„Să ne aducem aminte, fac o comparație, sunt istoric la bază, războiul de iarnă sovieto-finlandez. În ianuarie 1940 la sfârșit, rapoartele venite de pe front ale finlandezilor îi făceau creadă, inclusiv pe Mannerheim, care erau un om lucid, vor avea parte din miracol că-i vor bate pe sovietici. Și în 2 săptămâni au picat în cealaltă extremă și au fost nevoiți accepte tratatul de la Moscova, pentru din punct de vedere strategic, Rusia, Uniunea Sovietică a câștigat bătălia rezilienței și vedeți foarte bine atacurile acestea cu rachete împotriva infrastructurii”, a afirmat el.

Ștefan Popescu este convins că între Ucraina și Rusia nu va exista niciun fel de tratat de pace, mai ales că teritoriul ucrainean este  într-o proporție mare distrus, iar populația a fost forțată să plece în masă din țară.

„Faptul Ucraina se golește de populație, sunt niște studii demografia importantă ale unei demografe ucrainene, Elena Lobanova, care spune populația Ucrainei e undeva între 27 și 34.000.000 de locuitori și își punea problema dacă, pe fondul acestei hemoragii demografice, pentru sunt convins nu va exista un tratat de pace, n-ai de ce creezi un tratat de pace”, a spus Popescu.

De asemenea, el consideră că Rusia va fi mereu o amenințare pentru Ucraina și din această cauză posibilii investitori care ar putea veni după încheierea războiului vor fi foarte reticenți să investească miliarde de euro într-o țară în care în orice moment poate cădea o bombă rusească.

„Rusia trebuie mențină tot timpul „sabia lui Damocles” asupra Ucrainei și  menținând sabia lui Damocles, niciodată nu va fi o stabilitate (în Ucraina n.red). Cine credeți va investi miliarde de euro sau de dolari fără știi nu-ți mai pică vreo rachetă din când în când?”, a precizat analistul.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Schimbare pentru cei care au CASĂ la CURTE. Anunțul istoric a venit de la Guvern
Aici se află cel mai frumos sat din lume. Un paradis căutat de mulți turiști
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete