VIDEO | Titus Corlățean, Secretar General al PSD, despre aderarea la Spațiul Schengen: „România are nevoie de inițiativă politică la nivel înalt”

Publicat: 14/03/2023, 13:05
Actualizat: 14/03/2023, 13:06

Titus Corlățean, Secretar General al PSD și fost ministru al Afacerilor Externe,  a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că problema Schengen trebuie rezolvată anul acesta. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Anul viitor avem patru runde de alegeri. Dacă virusăm alegerile, în loc să discutăm socio-economic ce vrem să facem pentru țara asta numită România, începem să vorbim cine este pentru Europa și cine este împotriva ei. Prima rundă de alegeri cu care începem în România sunt cele europene, nu cele locale sau altele. Dacă îmi dai o linie politică negativă, antieuropeană încă de la primele alegeri, s-ar putea să meargă către toate celelalte”, a declarat Titus Corlățean.

Anul acesta trebuie rezolvată problema privind intrarea în Schengen, spune fostul ministru al Afacerilor Externe. „Noi ne-am făcut meseria acolo. Aștept ca miniștrii competenți să se miște.”

Întrebat dacă există șansa ca România să intre în Spațiul Schengen în acesta an, Titus Corlățean a declarat că „avem nevoie de o inițiativă politică la nivel înalt. Noi, de la nivelul Parlamentului, nu putem suplini ceea ce șefii trebuie să facă.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase