VIDEO. Victor Ponta: „Am fost în sufrageria lui Oprea, dar cu alte ocazii. Dacă mă întrebi pe mine, Mircea Geoană a câștigat atunci, dar la ce-i folosește?”

Publicat: 28/03/2022, 20:34
Actualizat: 28/03/2022, 21:10

Invitat în emisiunea lui Marius Tucă, în cadrul ediției speciale ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul, fostul premier Victor Ponta a afirmat că el nu a participat la întâlnirea din „sufrageria lui Oprea” împreună cu fosta șefa a DNA, Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea, Maior, Dîncu și Dan Andronic. Totodată, el consideră că Mircea Geoană a câștigat alegerile prezidențiale din 2009.

„ Am fost în sufrageria lui Oprea, dar cu alte ocazii”. El a precizat că nu știe exact cine a fost acolo, dar cunoaște câteva din povestirile celor care au participat. „ Cam cu toți de acolo am avut relații bune, mai puțin cu Kioveși și cu Dan Andronic”, a declarat Victor Ponta, întrebat ce anume s-a discutat acolo.

Întrebat ce anume făceau  Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea sau Gabriel Oprea acolo, Victor Ponta a răspuns ironic: „Așteptau rezultatele alegerilor. Când s-a terminat cu s-a anunțat rezultatul, mai eram câțiva”. Categoric Mircea Geoană a câștigat alegerile, dacă mă întrebi pe mine. Dar la ce i-a folosit?”.

Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidențiale în favoarea lui Traian Băsescu în 2009. Fostul social-democrat a acuzat la vremea respectivă că deţine informaţii potrivit cărora s-ar fi creat „un rezervor de CNP-uri” în rândurile populaţiei de etnie romă, în favoarea lui Traian Băsescu.

Reamintim că jurnalistul Dan Andonic a afirmat, public, că în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, în sufrageria lui Gabriel Oprea au fost invitaţi mai mulţi şefi ai instituţiilor de forţă, inclusiv laura Kovesi, care au pus la cale câştigarea alegerilor de către Traian Băsescu. În urma acestor afirmaţii, a fost constituită o Comisie de anchetă.

Gabriel Oprea a infirmat această variantă, susținând că noaptea alegerilor din 2009 a fost de fapt o seară în care a avut loc o cină privată într-o “sufragerie normală”, afirmând că „Sufrageria lui Oprea” “ar fi un brand bun de scenariu de film, dar un film ştiiţifico-fantastic”.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase