VIDEO Victor Ponta: „Vizita lui Cîțu în SUA este istorică în sens penibil. Bine că s-a dus, dacă nu se întoarce este și mai bine…”

Publicat: 28/03/2022, 21:24

Invitat în emisiunea lui Marius Tucă, în cadrul ediției speciale ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul, fostul premier Victor Ponta a descris vizita pe care președintele Senatului, Florin Cîțu o realizează în SUA, ca pe o „vizită istorică în sens penibil”, după ce liderul PNL ar fi postat pe o rețea de socializare că s-a întâlnit în America cu un consilier și nu cu oficiali de cel mai înalt rang.

„A fost o vizită istorică. Dacă ești președintele Senatului și te întâlnești cu câinele lup de la intrare din SUA, chiar e istorică. Măcar Dragnea s-a întâlnit la o masă cu cineva. Este o vizită istorică în sens penibil”, a declarat Victor Ponta.

Ponta a explicat cum procedează unii politicieni din România când „își fac drum în America”.

„Poți să te duci la un meci de NBA sau poți să te duci cu copii la Disney Land și să zici „domne’ sunt într-o vizită în America, dar e important. Nu pot să vă dau detalii”. Mulți făceau asta, politicieni români „Am venit acum de la Washington”.. și el venise de la Washington de la shopping, dar nu spui oficial”, a spus fostul premier.

În America, vicepreședintele Senatului este al doilea după președinte, doamna Kamala Harris, după care să postezi „m-am văzut cu un consilier”. Acum și consilierul dacă vine în România să-l primească președintele Senatului.. mai rar.. e istorică într-adevăr(vizita n.red). Măcar Băsescu când s-a dus în SUA s-a întâlnit cu Obama”, a spus el.

Întrebat de ce a fost denumită vizita lui Florin Cîțu în SUA „o vizită istorică”, fostul premier a răspuns: „Bănuiesc că este o vizită organizată de o companie de lobby – că așa se face în America și compania de lobby a avut bani și pentru România și pentru America. Până la urmă Cîțu bine că s-a dus.. dacă nu se mai întoarce e și mai bine, dar nu l-au luat ăia cu băncile să dea banii acum în America?

În SUA am avut o amendă de circulație.. vai de capul meu.. până nu am reușit să o plătesc.. cu dovezi, cu totul.. mi-a fost și frică să mai intru în America, dar pe Cîțu nu l-au luat că a „luat” banii aia de pe cardul de credit? S-a prescris, OK”, a declarat Victor Ponta.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, prima efectuată în ultimii 10 ani de un preşedinte al Senatului României, în fruntea unei delegaţii reprezentative, potrivit unui comunicat oficial al forului legislativ.

Delegaţia Senatului României va avea o serie de întrevederi oficiale cu reprezentanţi ai Senatului şi ai Camerei Reprezentanţilor SUA, precum şi ai Departamentului de Stat. Pe agenda discuţiilor se află dialogul parlamentar activ între Parlamentul României şi Congresul SUA, cu predilecţie în ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la programul Visa Waiver.

Potrivit Senatului, vizita are loc la Washington D.C., în perioada 24-30 martie, având ca scop reliefarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru relaţia bilaterală transatlantică cu SUA, bazată pe Parteneriatul Strategic şi apartenenţa la NATO.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.