VIDEO Victor Ponta: „Vizita lui Cîțu în SUA este istorică în sens penibil. Bine că s-a dus, dacă nu se întoarce este și mai bine…”

Publicat: 28/03/2022, 21:24

Invitat în emisiunea lui Marius Tucă, în cadrul ediției speciale ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul, fostul premier Victor Ponta a descris vizita pe care președintele Senatului, Florin Cîțu o realizează în SUA, ca pe o „vizită istorică în sens penibil”, după ce liderul PNL ar fi postat pe o rețea de socializare că s-a întâlnit în America cu un consilier și nu cu oficiali de cel mai înalt rang.

„A fost o vizită istorică. Dacă ești președintele Senatului și te întâlnești cu câinele lup de la intrare din SUA, chiar e istorică. Măcar Dragnea s-a întâlnit la o masă cu cineva. Este o vizită istorică în sens penibil”, a declarat Victor Ponta.

Ponta a explicat cum procedează unii politicieni din România când „își fac drum în America”.

„Poți să te duci la un meci de NBA sau poți să te duci cu copii la Disney Land și să zici „domne’ sunt într-o vizită în America, dar e important. Nu pot să vă dau detalii”. Mulți făceau asta, politicieni români „Am venit acum de la Washington”.. și el venise de la Washington de la shopping, dar nu spui oficial”, a spus fostul premier.

În America, vicepreședintele Senatului este al doilea după președinte, doamna Kamala Harris, după care să postezi „m-am văzut cu un consilier”. Acum și consilierul dacă vine în România să-l primească președintele Senatului.. mai rar.. e istorică într-adevăr(vizita n.red). Măcar Băsescu când s-a dus în SUA s-a întâlnit cu Obama”, a spus el.

Întrebat de ce a fost denumită vizita lui Florin Cîțu în SUA „o vizită istorică”, fostul premier a răspuns: „Bănuiesc că este o vizită organizată de o companie de lobby – că așa se face în America și compania de lobby a avut bani și pentru România și pentru America. Până la urmă Cîțu bine că s-a dus.. dacă nu se mai întoarce e și mai bine, dar nu l-au luat ăia cu băncile să dea banii acum în America?

În SUA am avut o amendă de circulație.. vai de capul meu.. până nu am reușit să o plătesc.. cu dovezi, cu totul.. mi-a fost și frică să mai intru în America, dar pe Cîțu nu l-au luat că a „luat” banii aia de pe cardul de credit? S-a prescris, OK”, a declarat Victor Ponta.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, prima efectuată în ultimii 10 ani de un preşedinte al Senatului României, în fruntea unei delegaţii reprezentative, potrivit unui comunicat oficial al forului legislativ.

Delegaţia Senatului României va avea o serie de întrevederi oficiale cu reprezentanţi ai Senatului şi ai Camerei Reprezentanţilor SUA, precum şi ai Departamentului de Stat. Pe agenda discuţiilor se află dialogul parlamentar activ între Parlamentul României şi Congresul SUA, cu predilecţie în ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la programul Visa Waiver.

Potrivit Senatului, vizita are loc la Washington D.C., în perioada 24-30 martie, având ca scop reliefarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru relaţia bilaterală transatlantică cu SUA, bazată pe Parteneriatul Strategic şi apartenenţa la NATO.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna