Evaluare Națională 2021. Prezență de 94,2% la proba de Limba română. Un elev eliminat din examen, incidente la trei școli – VIDEO

Publicat: 22/06/2021, 18:22
Actualizat: 22/06/2021, 19:39

Prezenţa la proba de Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale 2021 a fost de 94,2%, a anunțat, marți, ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 

„Până la această oră, la examenul de Evaluare Naţională, proba de Limba şi literatura română, am înregistrat prezenţa a 123.563 elevi din totalul celor 131.177 înscrişi. Este vorba despre un procent de 94,2%, un procent mai mare decât cel al elevilor prezenţi anul trecut, de 93,1%. Practic, 7.616 elevi înscrişi la examenul de Evaluare Naţională 2021 nu s-au prezentat”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, în Bucureşti un elev a fost eliminat din examen, acesta având cerințe educaționale speciale. Elevului i-a sunat telefonul în sala de examen, în timpul probei de Limba română, a precizează ministrul Educației.

„În Bucureşti, din 12.006 înscriși, numărul absenţilor a fost 190, având din păcate şi un eliminat din examen. Singurul caz de eliminare din examen a fost acela al elevului din Bucureşti. (…) Este absolut regretabil, însă respectarea regulilor este datoria oricărui participant la examenul naţional. Din păcate, da, este vorba despre un elev cu cerinţe educaţionale speciale care a intrat cu telefonul în examen. Voit sau nevoit, sunt trist pentru lucrul acesta. Elevul se va putea prezenta la următoarele două examene. Respectarea regulilor trebuie să fie clară”, a afirmat ministrul.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Maria Manea a declarat că elevul care a fost eliminat marţi din examen se poate prezenta la următoarea probă, cea la matematică.

„I se poate lua în calcul la media finală şi nota pe care o va obţine la această probă. (…) Acestui elev i-a sunat telefonul în sala de examen”, a spus președinta Comisiei naționale, care a precizat că la intrarea în sală, elevii au parte de un instructaj cu regulile impuse.

Zece elevi au primit alte subiecte la Limba română

Un alt incident a fost înregistrat în Satu Mare, unde 10 elevi dintr-o sală de examen au primit alte subiecte. Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, aceștia ar fi primit subiectele date la simularea din luna martie.

„Elevii vor susține mâine (miercuri-n.r.), cei 10 elevi vor susține examenul, pe subiectele de rezervă care au fost extrase în această dimineață și care sunt secrete până mâine dimineață”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu susține că este vorba de o „eroare umană la nivel de școală” și a anunțat în aceste cazuri vor fi dispuse sancțiuni, iar în cazul celor trei școli din care subiectele au fost făcute publice mai repede au fost sesizate și organele de urmărire penală.

Acesta a explicat și care este procedura de distribuire a subiectelor la nivel național.

„În această dimineață, în mediu securizat, la centrul național de evaluare și examinare, au fost extrase în condiții de maximă confidențialitate garantată variantele de bază și varianta de rezervă. Am stat cu toții fără mijloace de comunicare (…) pentru a se verifica modul de formulare a subiectelor și pentru a se verifica baremul. După această etapă, (…) la ora 8:00 au fost transmise în teritoriu” a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Marți, 22 iunie, a avut loc prima probă de la Evaluarea Națională 2021, la Limba și literatura română.


Citește și:

UPDATE | Evaluare Națională 2021. Subiecte și bareme la Limba și literatura română. Ce au avut de rezolvat elevii la primul examen

Avem subiectele la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2021

VIDEO | Cum se rezolvă subiectele la Limba română de la Evaluarea Națională 2021

Evaluare Națională 2021. Baremul la Limba și literatura română a fost publicat. Care sunt răspunsurile corecte și cum sunt notate

Evaluare Națională 2021. Când se afișează primele rezultate

Evaluare Naţională 2021. Totul despre desfăşurarea examenelor la limba română și matematică: Calendar, subiecte şi bareme

VIDEO | Evaluare Națională 2021. Sfaturi pentru rezolvarea subiectelor. Cum pot corecta elevii dacă au greșit pe broșura de examen

Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la Limba Română și Matematică. Ce subiecte s-au dat în anii anteriori

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
BREAKING NEWS: 'Am găsit-o pe Elodia'
FOTO. Mihaela Rădulescu, de nerecunoscut! Imaginile cu ea sunt uimitoare: a întinerit cu noul look!
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
Oana Roman și Marius Elisei, imagini din intimitate! Iubitul vedetei, dezbrăcat complet lângă ea
Cine sunt, de fapt, nașii reali aleși de Simona Halep și Toni Iuruc! Am aflat...
E OFICIAL! Ajutoarele sociale vor crește anual. Klaus Iohannis a promulgat legea
Oraşele cu cele mai bune licee. Clujul dispare din top 10
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un asteroid de dimensiunea Marii Piramide din Giza va zbura pe lângă Pământ. Când va...
Alexandru Papadopol cerșește împăcarea cu Ioana Ginghină! Ce reacție a avut actrița când l-a văzut...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
ULTIMA ORĂ! Vladimir Putin, amenințare directă: 'Suntem capabili de a da lovitura letală'
Larisa Iordache, transportată de urgenţă la spital. Ce s-a întâmplat cu gimnasta la Jocurile Olimpice
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele...
Descoperire ŞOC la graniţa România: Autorităţile, în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
S-a anunțat SFÂRȘITUL LUMII! În cât timp estimează oamenii de știință că se va întâmpla...
Dezastru termic în România. Vor fi cele mai ridicate temperaturi. Vor fi nopți de foc
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...