Are doar o servietă, se plimbă dintr-un colț al lumii în altul și câștigă 40.000 de dolari pe lună. „Am început să fac bani în somn, când eram la sală, la magazin, în avion”

Are doar o servietă, se plimbă dintr-un colț al lumii în altul și câștigă 40.000 de dolari pe lună. „Am început să fac bani în somn, când eram la sală, la magazin, în avion
Publicat: 16/02/2015, 11:42
Actualizat: 16/02/2015, 14:24

„La acea vreme, mi s-a părut în ordine, deoarece nu știam ce altceva aș putea face”, spune Moazzez. „Pe măsura trecerii timpului, am început să realizez că nu îmi doream să fiu legat toată viața de un birou, să nu am libertate”.

În 2013, tânărul a renunțat la școală și a pus pe picioare o afacere, scrie Business Insider. Doi ani mai târziu, business-ul îi aduce lui Moazzez aproape 40.000 de dolari pe lună și îi permite să lucreze de oriunde dorește. Antreprenorul a înființat un site, la câteva luni după ce a abandonat studiile juridice. El a fost inspirat de antreprenorii celebri care și-au urmat visul.

„Am construit relații extraordinare cu unii oameni influenți și mai multe prin intermediul comunităților”, explică Moazzez. „Poți obține tot ce îți dorești în viață, dacă îi ajuți și pe alții să obțină ceea ce vor”, relevă un citat din antreprenorul Zig Ziglar, pe care Moazzez îl respectă cu sfințenie.

S-a concentrat asupra unor interviuri cu antreprenori și personalități de excepție, precum Robert Greene, Cal Newport, Todd Herman, Chris Brogan, Joel Comm, Laura Roeder și alții. „Îmi plăcea să conversez cu oamenii și am primit sfaturi gratuite din partea lor. Problema era că nu obțineam foarte mulți bani”, povestește tânărul.

Moazzez a cercetat puțin piața și a descoperit că oamenii ar fi dispuși să plătească pentru transmisiunile sale web. A avut ideea de a găzdui un summit virtual despre brandingul personal, care s-a transformat în The Branding Summit. Participarea a fost gratuită, în scopul de a strânge mai multe contacte de email, și antreprenorul a obținut 3.000 de adrese. El a oferit opțiunea achiziției de podcast-uri și 200 de persoane au cumpărat produsele.

„Am început să fac bani în somn, când eram la sală, la magazin, în avion”, povestește tânărul. După ce a câștigat 20.000 de dolari din afacerea online, Moazzez și-a vândut sau donat aproape toate bunurile personale, până când a rămas cu o servietă, pe care o cară după el în jurul lumii.

„Nu am fost nicicând o persoană minimalistică, dar recunosc că mă simt minunat, pot să călătoresc și să trăiesc în Thailanda, în Mexic, în SUA”, scrie bărbatul. „În prezent, sunt în Cabo San Lucas, unde îmbin afacerile cu plăcerea și locul este incredibil. Nu îți este greu să rămâi motivat, când vezi asemenea peisaje. Știu că trebuie să îmi servesc însă comunitatea și cu cât o să îi ofer mai multă valoare, cu atât voi face mai mulți bani”. „Nu va exista niciodată un moment optim, în care să îți iei zborul spre antreprenoriat”, spune Moazzez. „Fă un pas mic astăzi, acționează înainte să fii „pregătit”, urmează-ți visul!”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern