EXCLUSIV VIDEO | Documentele din istoria privatizării României postcomuniste vor fi digitalizate, cu fonduri europene. Daniel Geantă: ”Arhiva are 12 kilometri în acte, gândiți-vă ce nivel de acte avem în instituție”

Publicat: 27/11/2022, 09:00
Actualizat: 30/11/2022, 11:58

Documente cheie din istoria privatizării României, dar și actele pe care se bazează actualele proceduri pentru gestionarea bunurilor statului se întind pe mai mulți kilometri, dar, peste câteva luni, angajații Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) nu vor mai fi nevoiți să ia la mână dosarele fizice, ci le vor putea consulta în varianta electronică, a dezvăluit Daniel Geantă, președintele AAAS, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV.

După ce a câștigat un proiect care va duce, în câteva luni, la creșterea gradului de digitalizare a instituției, președintele AAAS, Daniel Geantă, spune că urmărește să atragă noi finanțări din fonduri europene, chiar prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Peste aproximativ nouă luni, dăm un click și vedem ce se întâmplă”

„Am un proiect european pe care l-am adus, e vorba de digitalizare. Am reușit să accesăm un proiect de 3,2 milioane de euro”, a spus președintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului.

Daniel Geantă a argumentat de ce este important acest program și ce schimbări va aduce.

„Ce facem în momentul de față? Am luat toată arhiva și o scanăm. În momentul când vom căuta un act, peste aproximativ nouă luni, dăm un click și vedem ce se întâmplă. În prezent, lucrurile se iau la mână, arhiva are 12 kilometri în acte, gândiți-vă ce nivel de acte avem în instituție”, a explicat Daniel Geantă, la GÂNDUL EXCLUSIV.

Conform informațiilor publice, proiectul „Sistem integrat de management pentru administrarea eficientă a activelor statului” are drept obiectiv general „creșterea capacității administrative a Autorității pentru Administrarea Activelor Statului pentru susținerea reformelor instituționale prin adoptarea unor măsuri de simplificare a procedurilor în scopul reducerii poverii administrative pentru mediul de afaceri, prin digitalizarea fluxurilor de lucru din cadrul instituției și îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor personalului AAAS pentru înțelegerea abordării pe procese și implementarea măsurilor de simplificare implementate prin proiect, precum și pentru utilizarea sistemelor informatice dezvoltate prin proiect”.

Daniel Geantă spune că acesta este un proiect de care este foarte mândru și se declară adeptul elaborării a cât mai multor proiecte cu finanțare externă, pentru a acoperi nevoile de investiții în instituție, capitol în care intră și problemele Autorității cu sediul în care funcționează.

„Am luat contact cu cei care ne îndrumă și ne vor ajuta să accesăm aceste proiecte și unul dintre ele este cel al clădirii. Trebuie să stabilim, în momentul de față, partea legală a clădirii, pe lângă faptul că avem popriri. Noi administrăm clădirea, nu suntem proprietari, și atunci va trebui să facem un șir de demersuri pentru a intra în posesia clădirii, să putem să facem aceste investiții. Este păcat să nu beneficiem de aceste lucruri. Sunt adeptul aducerii de fonduri europene, am o echipă bună, profesionistă, am văzut că se poate, vrem să aducem din ce în ce mai multe și ne uităm ce posibilități mai avem să aducem bani pe proiecte europene.

Problemele pe care instituția le are cu sediul se regăsesc și în cel mai recent raport anual al instituției:

Urmăriți interviul integral:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Când vor putea zbura din nou românii cu Blue Air? Răspunsul președintelui AAAS, care preia 75% din acțiunile companiei aviatice

EXCLUSIV VIDEO | Cum mai face bani statul din activele sale. Daniel Geantă, președintele AAAS: „Oltchim este o privatizare de succes”

EXCLUSIV VIDEO | Când vor fi despăgubiți investitorii Fondului Național de Investiții. Președintele AAAS: „FNI este o speță care n-ar trebui să se mai întâmple în România”

EXCLUSIV VIDEO | Autoritatea de Administrare a Activelor Statului se confruntă cu un deficit masiv de personal. Daniel Geantă: „Un șef serviciu și 5 experți gestionează 72.918 debitori”

EXCLUSIV VIDEO | Cât de interesați sunt antreprenorii de acțiunile statului în companii, după deblocarea Legii privatizării? Daniel Geantă, președintele AAAS: „Încă mai sunt societăți care își pot vinde participațiile”

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier