BUCUREȘTI. Surpriză în clasamentul județelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România. Pe ce loc se află Bucureștiul

Redactor:
Corina Vârlan
În ciuda așteptărilor, Bucureștiul nu reușește să se claseze pe primul loc în topul județelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România, după cum reiese din clasamentul realizat de gândul. Cu toate acestea, locul său pe poziția a doua a podiumului este asigurat de punctajul maxim ce i se acordă în cazul a cinci dintre cei șapte indici analizați.

În ciuda așteptărilor, Bucureștiul nu a reușit să se claseze pe primul loc în topul județelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România, după cum reiese din clasamentul realizat de gândul. Cu toate acestea, locul său pe poziția a doua a podiumului i-a fost asigurat de punctajul maxim pe care l-a obținut la cinci dintre cei șapte indici analizați.

Astfel, municipiul București se poate mândri cu cei mai bine plătiți angajați, cu cel mai mare număr de gospodării ce dispun de sisteme de canalizare, cu cea mai mare contribuție medie a unui locuitor la economia locală, cu cea mai mare speranță de viață la naștere și cu cea mai mare suprafață de spații verzi.

Existența unui mediu de afaceri activ, în care angajatorii își plătesc bine salariații, este de așteptat în cazul Bucureștiului având în vedere că aici își au sediul unele dintre companiile „gigant” din României, firme precum OMV Petrom – compania care a raportat în 2012 un profit record pe piața locală, de 885,5 de milioane de euro, Rompetrol Downstream – divizia de retail a grupului petrolier Rompetrol, producătorul de țigarete British American Tabacco sau operatorul de telefonie mobilă Orange.

(Click pentru a mări)

FOTO: gândul.info

Diferențe semnificative între Capitală și Timiș, liderul clasamentului județelor cu cel mai ridicat nivel de trai din țară, se pot observa în cazul salariului mediu net câștigat de angajații bucureșteni anul trecut, mai mare cu aproape 650 de lei față de cel obținut de salariații din județul Timiș ( 1.504 lei), dar și în cazul speranței de viață la naștere. Aceasta din urmă este cu puțin peste doi ani mai ridicată în Capitală decât în cazul locuitorii zonelor urbane și rurale din județul Timiș, mai exact de 75,7 ani.

Bucureștiul ocupă al treilea loc și în clasamentul județelor în care la finalul anului trecut se înregistra cea mai mică rată a șomajului, după Ilfov și Timiș, aceasta reprezentând doar 2,03% din populația activă, sub media națională înregistrată la aceeași dată, respectiv de 5,59% din populația activă a țării.

Indicatorul care a dus însă la devansarea Capitalei în clasamentul județelor cu cel mai ridicat nivel de trai din țară de Timiș este rata criminalității, a cincea cea mai ridicată din România, după cele înregistrate la nivelul județelor Hunedoara, Brașov, Mehedinți și Alba.

Astfel, pe parcursul anului 2011, în București au fost condamnate definitiv 339 de persoane la fiecare 100.000 de locuitori, față de 85 de persoane condamnate definitiv la fiecare 100.000 de locuitori în cazul județului Ilfov, lider la nivel național.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide