Cât de potrivit e VÂLCOV pentru șefia BNR? Suciu: Sunt SUTE de specialiști care merită o conducere profesionistă. Consilierul lui Dăncilă: Să lase loc și altora

Cât de potrivit e VÂLCOV pentru șefia BNR? Suciu: Sunt SUTE de specialiști care merită o conducere profesionistă. Consilierul lui Dăncilă: Să lase loc și altora
Publicat: 30/01/2019, 08:20
Actualizat: 25/03/2019, 23:02

„Habar n-am. Nu știu să vă spun acest lucru și cred că sunt sute de specialiști în banca aceasta (BNR – n.red.) care merită o conducere profesionistă. Dacă dânsul poate furniza o conducere profesionistă, nimic de spus„, a spus Dan Suciu, într-o emisiune la Realitatea TV.

Despre un nou mandat pentru Mugur Isărescu, al cărui mandat se încheie în acest an, consilierul premierului Viorica Dăncilă nu a dat un răspuns direct, duminică seara, la Antena 3, dar a lăsat să se înțeleagă care este opinia sa. „Dacă aș spune ce cred eu, poate ar conta foarte mult și iar mă acuză cineva că a picat Bursa sau nu mai știu ce s-a întâmplat. Cred fiecare este bine să se gândească la ce are de făcut, bine la cariera lui și, la un moment dat, să lăsăm locul și la alții”, a afirmat Vâlcov.

Născut la 1 august 1949, Mugur Isărescu este Guvernator al BNR din septembrie 1990, cu un an de pauză, în 2000, când a fost premier și când a candidat pentru funcția de președinte al României, având unul dintre cele mai lungi mandate din Europa.

„Înțeleg că domnul Vâlcov a avut o opinie. Ce spunea domnul Vâlcov spunea în nume personal, chiar a subliniat acest lucru, și spunea că, la un moment dat. De-acord, la un moment dat, toți trebuie să facem acest lucru – eu, dumneavoastră (realizatoarea emisiunii – n.red.), domnul Guvernator, domnul Vâlcov, chiar, la un moment dat, trebuie să lăsăm locul la alții. Nu știu, când este acel moment. Este Parlamentul României însărcinat să decidă acel moment, în cazul Consiliului de Administrație. Este o decizie pe care toți membrii Consiliului de Administrație o vor respecta, când va deveni explicită”, a precizat Suciu.

Alegerile pentru noul CA al BNR și pentru Guvernator sunt programate în octombrie, mandatul acestora încheindu-se la data de 11 octombrie 2019.

„Legea actuală va rămâne în vigoare, pentru că este o lege care are implicații serioase și conotații serioase de tot ceea ce înseamnă legislație europeană. Banca Națională, statutul Băncii Naționale și funcția Băncii Naționale, sunt trecute explicit în Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană și-acolo spune un lucru foarte interesant: Banca Națională n-are voie să primească recomandări, solicitări sau sugestii din partea altor instituții ale statului. Acest statut de independență este confirmat de Tratatul de Aderare al României la Uniunea Europeană și acesta este cadrul de independență și responsabilitate în care Banca Națională trebuie să opereze. De aceea nu putem da curs la discuții care se bazează pe fake news-uri, chiar atunci când sunt lansate de un domn care a ajuns senator, din păcate, pentru discuția pe care a lansat-o, pentru că responsabilitatea domniei sale în acea funcție de senator este imensă și ar trebuie să și-o asume. Nu putem discuta pe fake news-uri. Trebuie să vorbim pe realități”, a mai spus Suciu.

foto: Mediafax Foto / Octav Ganea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață