CEO-ul Telekom spune lucrurile verde-n față: Telecomul a devenit strategic când politicienii au început să vadă banii

CEO-ul Telekom spune lucrurile verde-n față: Telecomul a devenit strategic când politicienii au început să vadă banii
Industria de telecom, care a fost afectată chiar la începutul acestui an de șocurile OUG 114, ce a adus impredictibilitate, a început recent să atragă la nivel european atenția politicienilor în ceea ce privește importanța sa strategică, spune Miroslav Majoros, CEO Telekom, la ZF Digital Summit.

„Aș vrea să menționez un lucru important. Industria de telecom a fost mereu interesantă, dar a devenit strategică în mintea polticienilor doar recent. A durat mult până au înțeles ei importanța serviciilor telecom, iar ei au început să vadă banii din industrie, și vorbesc de bani, nu de profit”, a explicat Majoros.

El susține că organismul european a setat un exemplu „prost” în ceea ce privește nevoia segmentului politic de a interveni în tabăra de business. „Avem un exemplu foarte prost de la Uniunea Europeană, când Parlamentul European a votat în final legislația roaming, în ciuda faptului că aveam deja un cadru de reglementare, ceea ce înseamnă un instrument scump cu structuri în fiecare țară. Dar decizia a fost laută de Parlamentul European, ceea ce a deschis ușa pentru guverne să intre în diverse părți importante ale industriei telecom. Pot înțelege dacă guvernul ia o decizie cu reglementatorul, și cu specialiștii, dar când guvernul ia o decizie pe care nici reglementatorul nu o înțelege, avem nevoie de clarificări”, spune Majoros.

 

 

 

 

 

 

Inchide