Compania care deține Google cumpără Fitbit cu 2,1 miliarde de dolari

Redactor:
Adrian Popa
Compania care deține Google cumpără Fitbit cu 2,1 miliarde de dolari
Alphabet, compania care deține Google, a anunțat că va cumpăra producătorul de ceasuri inteligente și brățări de fitness Fitbit cu 2,1 miliarde de dolari, transmite publicația The Verge.

Google, care dezvoltă sistemul de operare Wear OS, are nevoie de expertiza pe care Fitbit o deține pe segmentul hardware. Compania produce brățări de fitness și ceasuri inteligente apreciate de utilizatori. Printre modelele cunoscute din portofoliul său se numără ceasurile Fitbit Versa și brățările Fitbit Charge sau Alta.

Tranzacția va spori competiția în industria dispozitivelor purtabile. La sfârșitul anului 2018, Apple controla jumătate din piața de ceasuri inteligente, potrivit firmei de cercetare a pieței Strategy Analytics.

În acest moment, Google licențiază sistemul de operare Wear OS către alte companii, precum Fossil, dar nu produce propriile dispozitive.

Fitbit a fost fondată în 2007 în San Francisco, fiind unul dintre pionierii din industria dispozitivelor purtabile. Compania are un centru de dezvoltare în România, unde are peste 200 de angajați.

 

Inchide