COMPANIA HUAWEI. Povestea controversată a fondatorului Huawei, Ren Zhengfei. De la vânzarea pieselor de schimb pentru telefoane la o avere impresionantă de 3,2 miliarde de dolari

COMPANIA HUAWEI. Povestea controversată a fondatorului Huawei, Ren Zhengfei. De la vânzarea pieselor de schimb pentru telefoane la o avere impresionantă de 3,2 miliarde de dolari
COMPANIA HUAWEI. Povestea controversată a fondatorului Huawei, Ren Zhengfei . De la vânzarea pieselor de schimb pentru telefoane la o avere impresionantă de 3,2 miliarde de dolari
Publicat: 14/06/2020, 16:55
Actualizat: 14/06/2020, 16:59

Majoritatea oamenilor cunosc Huawei în SUA și Europa pentru linia sa de smartphone-uri care concurează cu iPhone-ul Apple, flagship-urile Samsung și linia Google Pixel. Fondatorul, Ren Zhengfei, a acordat mai multe interviuri pentru a încerca să-și apere compania, însă rareori a vorbit despre familia sa. El are o avere impresionantă de 3,2 miliarde de dolari.

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, s-a născut în 1944 în Guizhou, o provincie din China, în care oamenii erau foarte săraci, potrivit Business Insider.

Într-un interviu din 2019 acordat presei chineze, Ren a spus: „Eu nu eram cineva. Nu aveam nimic altceva decât performanțe academice bune. Familia mea era săracă „.

La 30 de ani, Ren s-a alăturat militarilor din China ca inginer – o legătură care provoacă încă întrebări cu privire la legăturile Huawei cu armata și guvernul. Ren a negat că guvernul chinez a cerut vreodată Huawei să spioneze.

În urma unei disponibilizări masive de personal, Ren a fost concediat. Ulterior, s-a mutat în Shenzhen şi s-a implicat în afacerile cu electronice.

Vindea piese de schimb pentru telefoane

Deși nu avea experiență, acesta a fondat, în 1987, compania Huawei Technologies, cu o investiţie de 21.000 de yuani (aproximativ 5.000 de dolari). La început, s-a ocupat cu vânzarea pieselor de schimb pentru telefoane, importate din Hong Kong.

Totul a început într-un apartament. Deși s-a spus că au primit bani din partea statului pentru a se dezvolta, Ren a negat totul.

„Nu am primit niciun ban din partea guvernului. Compania din Hong Kong a renunțat la colaborare și am fost nevoiți să ne dezvoltăm propriile noastre produse. Nu aveam altă soluție. Nu ne-am gândit la ce s-ar întâmpla dacă am eșua.”, a spus fondatorul.

„Am muncit zi și noapte. Dacă ne era somn, dormeam puțin, făceam un duș și reveneam la muncă. Nu am părăsit clădirea timp de o lună.”, mărturisea Liu Ke, fostul CEO Huawei Technologies România.

O arestare  și 2 căsătorii

Dinastia secretă din spatele gigantului tehnologic chinez Huawei a fost sub lumina reflectoarelor, datorită SUA care a pus compania pe o listă neagră a comerțului și susține că compania este un canal de spionaj chinez.
Compania a fost fondată de Ren Zhengfei, fost inginer. Se crede că a evoluat din legăturile financiare strânse cu statul chinez.

Ren a încercat să-și apere reputația companiei sale, oferind mai multe interviuri media, deschizându-se pentru prima dată despre familia sa.

Acțiunile americane împotriva Huawei, cum ar fi arestarea ofițerului său financiar, Meng Wanzhou, și o listă neagră comercială au aruncat în centrul atenției occidentale firma chineză de telefonie mobilă și telecomunicații.

Majoritatea oamenilor cunosc Huawei în SUA și Europa pentru linia sa bine fabricată de smartphone-uri care concurează cu iPhone-ul Apple, flagship-urile Samsung și linia Google Pixel.

Ren s-a căsătorit de două ori și are doi copii.

Huawei și-a exprimat clar ambiția într-un interviu cu CNBC acum aproape doi ani:  să devină cel mai mare producător de smartphone-uri din lume până în 2020.

O serie de mișcări ale administrației președintelui Donald Trump l-au afectat pe Huawei, potrivit analiștilor

În timp ce firma a reușit să își mențină poziția pe locul doi în întreaga lume, aceasta a făcut-o prin concentrarea asupra Chinei și a altor piețe emergente, în timp ce a pierdut cota în unele regiuni critice din întreaga lume, au arătat datele furnizate CNBC. Ambițiile sale globale au fost rănite în acest proces.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!