Criza de apă caldă din București naște o nouă afacere: Rezervare la hotel pentru duș! Câți bani trebuie să scoată din pușculiță cei care vor o baie caldă (EXCLUSIV)

Criza de apă caldă din București naște o nouă afacere: Rezervare la hotel pentru duș! Câți bani trebuie să scoată din pușculiță cei care vor o baie caldă (EXCLUSIV)
Publicat: 11/12/2020, 10:30

În plină pandemie de COVID-19, atunci când economia și turismul sunt grav afectate, bucureștenii se confruntă cu lipsa apei calde și a căldurii. Pentru a le veni în sprijin, un hotel din Capitală a găsit o soluție inedită: face rezervări pentru oamenii care vor să vină să facă un duș cald.

Andreea Nicu, managerul unui hotel din Capitală, a povestit pentru GÂNDUL.RO cum s-a născut această ideea igenioasă care a venit în salvarea bucureștenilor dornici de o baie caldă.

Citește și În România „s-a furat” mireasa! O industrie de miliarde se prăbușește, iar pandemia transformă angajații în muritori de foame: „Suntem la pământ” (EXCLUSIV)

Acum două zile mi-a venit ideea și atunci am și publicat-o pe Facebook, când un cuplu, soț și soție, au solicitat o cameră de hotel și au spus că nu vor stă stea toată noaptea, doar vor să facă duș. E un trend care trebuie sprijin pentru că populația suferă ca acum 30 de ani. Atunci m-am gândit că de asta au nevoie bucureștenii. La două minute după ce am postat oferta, am primul și primul mesaj pe messenger de la un client, povestește managerul hotelului din București.

Cât te costă dușul la hotel

Cazarea pentru orele petrecute la hotel, baia și dușul cu hidromasaj costă 170 de lei.

Include o cameră de hotel dezinfectată, sterilizată cu toate procedurile: lămpi ultraviolete și biocide.Duș cu apă caldă, căldură în cameră, toate cosmeticele necesare, prosoape, halate. Iar clientul poate sta cât dorești, nu cronometrăm cantitatea de apă folosită”, spune Andreea Nicu.

De când a postat anunțul pe rețelele sociale, Andreea a avut cinci clienți care au venit strict pentru duș, iar între timp au fost făcute alte câteva rezervări pentru zilele viitoare, inclusiv un abonament săptămânal!

În pandemie, cifra de afaceri i s-a redus cu 85%: „Nu știu dacă îl vor împrumuta și alte hoteluri. Am făcut acest preț cât să acopere costul dezinfectanților, al curățeniei, utilitățile folosite”.

5% mai reușim să mai strângem din ce făceam înainte. Din păcate nu acoperim nimic. Nici salariile, nici celelalte cheltuieli, doar în fiecare lună venim cu bani de acasă ca să păstrăm angajații. Sperăm că vom reveni pentru că ne dorim ca acest business să rămână în picioare și încercăm să ne păstrăm clienții. Așteptăm acele granturi promise care ar fi un colac de salvare”, spune Andeea Nicu.

Bucureştiul fără căldură şi apă caldă: 3400 de blocuri sunt  afectate

Compania municipală Termoenergetica București a publicat lista actualizată a celor peste 3400 de blocuri din Capitală care nu au apă caldă și căldură, din cauza unor avarii apărute în rețeaua termoficare.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că Primăria nu poate face decât unele reparaţii la ţevile de termoficare, în această iarnă, dar şi că în multe dintre cazuri, imediat după ce este finalizată lucrarea, ţeava plezneşte din nou. În aceste condiţii, bucureştenii vor avea trei luni de iarnă, la fel ca ultimele două-trei săptămâni.

Nu putem să facem mai mult deâct am spus că vom face în campania electorală. Există un indicator şi acesta este câtă apă se pierde. Această cantitate de apă este de 3 ori mai mare decât acum 3 ani şi cu 50% mai mare decât acum un an. Asta este situaţia pe care am moştenit-o. Oricum, sistemul ăsta mergea târâindu-se de ani de zile. Acum s-a mai adăugat o chestiune, erau nişte lucrări care erau de cârpeală, care s-au făcut în fiecare an vara, şi care anul ăsta nu s-au făcut, este clar vina fostei administraţii. Nu mai spun că 4 ani nu s-au luat bani europeni şi nu s-au făcut lucrări temeinice”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24, marţi seară.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”